Билки от природата: Глог – успокоява нервите, чисти кръвоносните съдове

2
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Глогът регулира кръвното налягане.

 

Билки винаги са били много ценени заради своите многобройни съставки и свойства, които помагат в превенцията и лечението на много заболявания.

 

Белият глог (Crataegus oxyacantha) успокоява нервите, намалява кръвното налягане, укрепва сърцето

В листа и цветовете на глога има флавоноиди, хетерозиди, сапонозиди, гуанин, аденин, ситостерол, холин, ацетилхолин, изоамиламин, триметиламин, ароматни аминокиселини, танини и други съставки.

Плодовете на глога съдържат растителни мазнини, захар, лимонена, винена и други киселини.

Глогът е една от най-ефикасните билки за сърдечните заболявания

Глогът влияе положително на циркуларцията на кръвта в сърдечния мускул, на ритъма на сърцето и на притока на кислород в организма.

Той регулира и укрепва работата на сърцето. Освен това, глогът регулира и кръвното налягане.

Глог не само намалява повишеното кръвно налягане, но и увеличава твърде ниското

Той е добър за лечение на уморения сърдечен мускул при възрастните хора, за лечение на възпаление на сърдечния мускул (миокардит), за лечение на запушени кръвоносни съдове (атеросклероза) и ангина пекторис. 

Глогът  успокоява нервите.

 

 

Начин на лечение с глог

 

В чаша за чай, поставете 1 чаена лъжичка наситнени  листа, цветове и плодове от глог,  залейте с вряла вода и оставете да престои 15 минути. След това прецедете и, ако е заболяването е  сериозно, пийте по 3 чаши чай дневно.

Атеросклерозата може да се облекчи и с други билки като: касис или  имел, които могат да се използват и за профилактика.

loading…