Range Rover Evoque от Milner

1
Добави коментар
Syncro
Syncro

Nasko Nikolov
на 07.01.2014

Оценката

Не е много ясно дали е легален за движение по пътищата, но ако е то това е автомобила за забавление на 2014 (поне засега). С тези къси тръби вградени в задното стъкло ще е неописуемо между светофарите.

Range Rover Evoque се появи с гръм и трясък в началото на 2011 година. Коренната промяна на външния вид и съвсем различната концепция на автомобила разбуниха автомобилното общество. Кой би помислил до тогава, че символа за надежден на пътя и извън него автомобил може да изглежда по този начин. Дори нетрадиционната  и неочаквана намеса в дизайна му на Виктория Бекъм (който факт ни беше така настоятелно натякван по медиите) не успя да ни накара да не го харесаме. И така за по-малко от 3 години Evoque се нагнезди много удобно в своята ниша и в сърцата на почитателите си.

Същия намери и място в гаражите на много тунинг фирми, които създадоха десетки видове нови и уникални Evoque. Последната такава е английската Milner, която е превърнала „лаченото“ возило в готов за участие в рали шампионата звяр.
Наречен Milner LRM-1, автомобила е силно модифициран с цялостен ролкейдж и независимо окачване на всяко колело. Каросерията е изработена от композитни материали и е 4/5 от оригиналната й дължина. Отварянето на предния и задния капак е модифицирано с цел по-лесен достъп до двигателя и радиатора. По купето са добавени и много допълнителни рали елементи, като предпазни решетки по дъното, множество отвори за въздух, калобрани и др.

Вътре в новия спартански интериор място са намерили две спортни седалки и множество допълнителни уреди.

Сърцето на новия рали автомобил е 5.0 литровия V8 бензинов агрегат взет назаем от Jaguar с мощност 550 конски сили.

Това е първият по рода си произведен в Milner рали автомобил на базата на Range Rover Evoque, но от там заявяват, че са готови да създадат още с богата комбинация от двигатели и трансмисии.