Къпкейк „Диня“

13
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Знаете ли каква е разликата между мъфин и къпкейк? Да, те привидно си приличат, но макар и разликата между тях да е изключително малка, тя определено е доста съществена. Мъфините са солени или сладки кексчета, изпечени в малки форми. Характерното за тях е, че в тестото много често фигурират сушени плодове, ядки или шоколад. Къпкейкът от своя страна пък е една идея по-сложен за приготвяне от мъфина – той е най-общо казано, е мъфин с глазура. В буквален превод името на това сладко изкушение означава „торта в чаша“. И наистина малките симпатични къпкейкове са истински мини торти, подходящи за всякакви поводи и празнични събирания.

Необходими продукти: 3 яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. сладкарска сметана 1 к.ч. олио 1 и 1/2 ч.ч.брашно 1 бакпулвер 2 ванилии шоколодови капки зелена и червена сладкарска боя разбита сметана за декорация

Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се олиото и сметаната. Разбърква се внимателно (без миксер), прибавя се пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите. Разбъркайте с шпатула. Оцветете с червена сладкарска боя. Сложете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини. Сипете малко от сместа във всяка, поръсете с шоколадовите капки и допълнете до 2/3 на кошничката. Печете в загрята фурна до готовност. Извадете и охладете. Разбийте сметаната, оцветете я със зелена боя и декорирайте кексчетата.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It