Астрологични комбинации на съвместимост според Ин и Ян | Gadatel.org

37
Добави коментар
felisima
felisima

Както е известно, Ин е женското начало, Ян – мъжкото. Ин е пасивният принцип, Ян – активният. Може да се каже, че всичко е доста просто: мъжете са Ян, а жените – Ин. Въпреки това често срещаме активни жени и пасивни мъже. Оказва се, че подобно ‘несъответствие’ се обяснява с личния зодиакален знак…

Знаците на Зодиака също се делят на Ин и Ян.

Към Ин се отнасят водните и земните зодии, тоест – Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби. В Астрологията те са считани още и за ‘женски’ знаци.

Към мъжката стихия (Ян) се отнасят огнените и въздушни знаци: Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей.

Но ако сте родени например под зодиакалния знак Овен, това все пак не означава, че у Вас изцяло преобладава Ян, необходимо е да знаете положението на всички планети в личния Ви хороскоп.

Съществуват 3 комбинации на съвместимост:

1. Ин и Ян

Това е оптималният вариант за връзка.

Този от партньорите, в чийто хороскоп преобладава Ян, ще поеме инициативата в свои ръце, а човекът с преобладаващ Ин, лесно и с охота ще продължи нещата. Отношенията се развиват хармонично, в тях има изразен лидер. Добре е, ако принципът Ян е заложен в мъжа, тогава той е в ролята на главата на семейството. Ако Ян е по-силно изразен у жената, то се налага матриархатът, в което от една страна погледнато няма нищо лошо. Но който и от двамата да е с Ин или Ян, отношенията си остават хармонични. Такава двойка лесно взима решения и рядко изпада в конфликтни ситуации.

2. Ян и Ян

В този случай партньорите винаги ще се борят за лидерство. Сблъскват се два темпераментни и силни характера. Връзката обикновено е страстна, но с чести спорове и конфликти. Рано или късно единият партньор ще надделее, дори това да е за кратко време. Подобни отношения са като постоянна борба, което ги прави наситени и интересни, но усложнява етапа на близост и топлина. Ще ви се наложи да поделите сферите на влияние, да се научите да правите много компромиси и да позволите всеки конкретен проблем да бъде решаван от този от двама ви, който е по-компетентен в дадения случай.

3. Ин и Ин

Връзката между две пасивни стихии предполага по-редки конфликти, но пък взимането на решения се превръща в сложна задача. Партньорите постоянно се стремят да отстъпят водещата роля на другия и в резултат минава доста време преди някой да поеме инициативата. Заради тази пасивност е твърде възможно да пропуснете маса възможности и за да избегнете това, ще трябва да се научите как да си делите отговорностите. Определете своите ‘роли’ с оглед възможностите и знанията си – така нещата ще бъдат значително по-лесни.