7 дестинации от Властелинът на пръстените в Нова Зеландия – тема за Нова Зеландия – Idi.bg

11
Добави коментар
tao
tao

Всеки който е гледал Властелинът на пръстените се е възхитил на величествените пейзажи и природната красота на Нова Зеландия. Като новозеландец режисьорът на прочутата трилогия, Питър Джаксън, със сигурност не е имал нужда от много убеждаване, за да се реши да я заснеме в родната си страна. Ето и някои от най-зрелищните локации, станали декор за сцените от култовия филм.

Графството

Селото на хобитите, или родното място на Билбо и Фродо, е разположено в очарователната зелена новозеландска провинция близо до градчето Матамата, на Северния остров на Нова Зеландия.

Исенгард

Ако искате да последвате стъпките на великия магьосник Гандалф и да яздите до Исенгард, ще трябва да посетите Южния остров на Нова Зеландия. Мястото, послужило за декор на Исенгард е разположено близо до Куинстаун, Отаго, и се отличава с възхитителна природа, съчетаваща високи планински върхове и речни долини.

Огнените сигнали

Един от най-зрелищните моменти в трилогията Властелинът на пръстените е запалването на огнените сигнали между Рохан и Гондор. Това е повратен момент от Завръщането на краля, когато съдбата най-накрая се обръща на страната на доброто и разбираме, че все още има надежда. Ако посетите мястото на снимките, Национален парк Уестленд Таи Путини, няма да видите огнените маяци, но пък ще видите достатъчно, за да развихрите своето въображение.

Мъртвите блата

За да успее да заснеме Мъртвите блата, Питър Джаксън е трябвало да открие такова място, което да пресъздаде атмосферата на сцените, в които Ам Гъл води Фродо и Сам през блатата към Мордор. Националният парк Фиордланд се оказва идеалното място, на което да се заснемат тези сцени. Разположен на Южния остров, Фиордланд представлява местност със зрелищни тесни фиорди, дълбоки долини, разкошни кристални езера и гранитни планини.

Гората Фангорн

Спомняте ли си прекрасната гора, в която Арагорн, Леголас и Гимли срещат Гандалф Белия? Това всъщност е гората Сноудън, намираща се на Южния остров на Нова Зеландия, в границите на Те-Уахипоунаму – защитена територия, част от световното наследство на Нова Зеландия. Гората е известна с биологичното си разнообразие и е популярна дестинация за много туристи, както и за любителите на лова и риболова.

Мордор

Невероятно е как едно красиво природно кътче, което буди само възхищение, може да се заснеме като страховита територия на мрака и злото. Точно това се случва с Национален парк Тонгариро, разположен на Северния остров на Нова Зеландия, и послужил като декор за сцените, разиграващи се в Мордор. Разположен на площ от 300 квадратни мили, парк Тонгариро включва много активни вулкани и изумрудени езера.

Едорас

Едорас, столицата на Рохан, където са заснети едни от най-ключовите сцени във филма, всъщност се намира на един хълм, сред огромна равнина, покрита с гъста трева и заобиколена от назъбени планини, букови гори и кристално чисти реки, в резервата Хакатере на Южния остров.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1379 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност