Доставчици на обучение с Ваучери – лицензирани ЦПО

17
Добави коментар
Kursove
Kursove

Безплатен курс по Английски език с Ваучер по схема Аз Мога Повече 2013-2014 – предоставяни от Доставчици на обучение

 

   Доставчиците на безплатно Обучение с Ваучери са лицензирани от Националната Агенция за Професионално Образование и Обучение (НАПОО) Центрове за Професионално Обучение (ЦПО). Те са одобрени от Агенцията по Заетостта за предоставяне на тези курсове и работят в сътрудничество с нея.

   Обучението при Доставчиците на Обучение е напълно безплатно за курсистите, одобрени по схема Аз Мога Повече 2013-2014, тъй като стойността на курса се заплаща изцяло от Агенцията по Заетостта с помощта на Ваучер за Безплатно обучение.

   Доставчиците на Обучение по схемата Аз Мога Повече 2013-2014 предлагат различни курсове: за придобиване/повишаване на професионална компетенция или за придобиване на ключова компетенция. Най-популярни са вторите, защото ключовите компетентности включват чуждоезиково обучение (курс английски или немски език) и обучение по Дигитални компетенции. Сред най-търсените професионални курсове с Ваучери е Безплатният курс по Текстообработка. 

   Важно е да се знае, че всяко желаещо лице може да подаде документи за получаване на Ваучери за Безплатно обучение по два курса – един за професионална квалификация и един за усвояване на ключова компетенция. Кандидатстването за двата курса по схема Аз Мога Повече 2013 става едновременно, но самото обучение протича последователно. Кой курс ще преминете първо, зависи от договорката Ви с Доставчика на Обучение по избрания от Вас курс с Ваучер.

 

Дистанционно обучение по програмата Аз Мога Повече 2013 и 2014 – безплатно с ваучер

 

   Обучението по схемата Аз Мога Повече 2013 за курсовете с Ваучери (курс Английски език, Текстообработване, Електронна търговия и т.н.) обичайно се провежда в стандартната, присъствена форма. При нея по предварително определен график се събира група обучаеми. Това често е неудобно за работещите лица, тъй като ограничава и без това малкото им свободно време, а нерядко часът на заниманията влиза в работното им време. Освен това някои от курсовете по програмата Аз Мога за 2013 са с по-голяма продължителност (напр. курсът Електронна търговия е 960 уч. часа) и обучението в присъствена форма би означавало посещението на зала в продължение на повече от година и половина (!) .

   Затова специално за тях някои Доставчици на обучение с Ваучери по програмата Аз Мога Повече за 2013 предлагат дистанционна форма на безплатния курс Английски език. При нея няма разлика в КАЧЕСТВОТО на обучение. Единствената разлика между присъствения и Дистанционния курс по Английски език е УДОБСТВОТО.

   При предлаганото по схемата Аз Мога Повече Дистанционно обучение, курсистите усвояват материала от дома си, посредством компютър с интернет връзка във всяко удобно за тях време. Дистанционното обучение е особено приложимо при изучаването на Английски език, където някои хора учат бързо, а други – с по-бавни темпове. Затова Доставчиците на Обучение по програма Аз Мога Повече 2013-2014 го препоръчват на одобрените обучаеми.