– Правят обувки с климатик… – – Еър Кон Сървиз

131
Добави коментар
aircon
aircon

Специалисти, които се грижат за здравето на краката, са създали за калифорнийската компания Gadget Universe обувки с вграден миниатюрен климатик, който премахва миризмата на крака, съобщи в. „Дейли телеграф“. Горната част на обувките засмуква въздух през микроскопични дупки във връзките и вътрешната подметка.

Въздухът протича край стъпалата. Под петата има въздушна помпа, която при стъпване изтласква въздуха навън през подметката. Създателите на климатизираните обувки твърдят, че системата осигурява постоянен поток от хладен въздух около ходилото.

Вентилирането пречи да се потят краката и да се събират бактерии между пръстите, които могат да причинят гъбични инфекции. Обувките Breezewalk са подходящи във всякакво време.

Върху дупчиците има обвивка, която пропуска въздух навътре, но пречи на дъждовната вода да мокри чорапите ви. Засега се произвеждат само мъжки обувки с климатик, които могат да се купят по интернет за 30 английски лири, но скоро ще бъдат готови и модели на дамски обувки. БТА