Как да се справим със стреса според зодиакалния знак – КАРМА И СЪДБА – Статии

14
Добави коментар
mikael
mikael

Това дали сте повече или по-малко подложени на стрес е не само следствие на състоянието на вашето здраве, нервна система и наследственост, но зависи и от звездният знак, под който сте родени. За да избегнете или за да сведете до минимум негативното влияние на стреса върху здравето, астрологът Лин Палмър и психотерапевтър Уолтър Кениг от САЩ са разработили специални препоръки за всички

ОВЕН. Вие сте непостоянни, нетърпеливи и раздразнителни. Борите се с живота като се опитвате да завладеете целия свят, всичко правите много бързо и ако нещо не се получи, започвате да се дразните, да се нервирате, да се сърдите и лесно излизате извън кожата си.

Препоръки. Не се ядосвайте за глупости. Например, ако насрочената среща се е провалила, не бушувайте, а се насочете към някаква монотоннаработа, която да ангажира цялото ви внимание. Хем ще има полза, хем ще намалите стреса и ще забравите за него покрай новото занимание.

ТЕЛЕЦ. Вие сте спокоен, търпелив и тих човек, правите всичко без да бързате и методично. Вие сте свикнали да задържате емоциите си и затова напрежението се натрупва у вас постепенно и невъзвратимо до момента, в който не стигне критичната точка и когато вече сте готови да се взривите.

Препоръки. Ако нещо ви безпокои действайте незабавно и не натрупвайте напрежението. Ако някой от колегите не ви харесва, не чакайте момента, в който ще се нажежите до бяло и му кажете нещо, за което по-късно ще съжалявате. Разберете се с него/нея веднага, обяснете своите претенции още в момента, в който почнете да му/й се сърдите. Ако се усетите, че вече ще избухнете, веднага започнете някаква физическа работа, която ще ви помогне да изстинете и да снемете напрежението. ,

БЛИЗНАЦИ. Вие често сте под напрежение, трябва ви съвсем малко за да се почувствате направо изнемощели и да станете кълбо от нерви. Най-често това се случва за истински дреболии, но именно заради тях вие губите контрол.

Препоръки. Научете се да планирате живота си и да го подреждате. По-рано планирайте времето си. Преди сън планирайте целият утрешен ден. Това ще ви помогне да снемете напрежението и стреса и даже да се отпуснете защото ще почувствате, че повечето ситуации и проблеми са под контрол. Не се задълбочавайте в дреболиите, които ви безпокоят. Задайте си въпрос: струва ли си да се разстройвате заради този проблем.

РАК. Вие не можете да търпите когато ви притискат и ви дават зор. Именно тогава изпадате в стресово състояние. Трудно ви е да откажете нещо на някой от членовете на вашето семейство или приятелите. Времто катастрофално не ви стига, нищо не излиза и в резултат се чувствате в постоянно напрежение. Вие през цялото време на някого за нещо сте длъжни.

Препоръки. Опитайте се да си направите график и строго се придържайте към него. Ще успявате повече и никой няма да ви гони. Ако не сте успели да направите всичко, не се паникьосвайте и си кажете: „И утре е ден“. Научете се да казвате „не“, когато ви молят за нещо, а не ви стига времето. Започнете да се учите да отказвате с дреболии, а когато се сдобиете с необходимата твърдост, започнете да давате отбой и на по-сериозни молби.

ЛЪВ. Вие сте много взискателни и когато някой не постъпи така както ви се иска, се разстройвате за дълго, търпите, търпите и накрая се взривявате като казвате на обидилия ви всичко, което дотогава сте таяли в себе си.

Препоръки. Научете се да не притискате хората за да избегнете конфронтации. Помислете си и за това, че и вие не винаги постъпвате така, както се очаква от вас. Веднага ще усетите как започва да спада напрежението. Ако усещате, че не можете да укротите гнева си, опитайте се да го охладите – разходете се, прочетете вестник – опитайте се да се разсеете от причината, предизвикала стреса.

ДЕВА. Заради трудолюбието ви, което, по ваше мнение, трябва да е присъщо на хората, ви е трудно да се отпуснете. Вие имате нужда всичко да е идеално и да върви като швейцарски асовник, а ако не е така, се разстройвате и се тормозите и за минималните проблеми в работата.

Препоръки. Подредете задачите си по приоритети, а след това приложете енергията и таланта си за най-доброто постижение. Освен това се научете трезво да оценявате проблемите. Повярвайте, че много от тях се разрешават от само себе си или ги решават другите. Никога в живота не се случва така, че всичко да се крепи само на един човек. Само на нас ни се струва, че Земята ще престане да се върти.

ВЕЗНИ. Вие сте нерешителни и затова ви е трудно да изберете един конкретен вариант за решение на проблема: а ако не е най-добрият? Освен това се стараете да бъдете честен с всички и ви гнети несправедливостта на обкръжаващия свят.

Препоръки. Помнете, че по принцип животът е несправедлив и вие не можете да унищожите цялото зло на света, каквото и да правите. Вместо да се терзаете, при сблъсък с несправедливостта фокусирайте вашата енергия към решение на проблеми, с които реално можете да се справите, Скоро ще почувствате, че нерешителността и душевните терзания са ви оставили, че можете да сте полезни и ще престанете да се разстройвате от ситуации, които не можете да повлияете.

СКОРПИОН. Вашата страст е да бъдете „шеф“ и затова се сърдите когато другите правят нещата не по начина, който вие смятате за правилен. Това е много опасен дефект на характера, особено за тези, които имат реално малк основания да претендират за ролята на лидер.

Препоръки. Заставете самият себе си да разберете, че не сте единственият на този свят. Има и други хора със свое собствено „аз“, със свои желания, възгледи и т. н. Ако това ви се отдаде, ще видите как хората по-охотно се вслушват във вас, особено когато сте по-малко взискателни, по-любезни и търпими.

СТРЕЛЕЦ. Вие често се стремите да обхванете необятното, а кохгато не ви се отдаде изпадате в гняв или униние. Освен това сте честни и откровени: нерядко говорите това, което разстройва другите и създава стресови ситуации.

Препоръки. Преди да кажете нещо премислете добре думите си. Може да не ви разберат добре или въобще да не искат да ви разберат, ако сте резки и откровени. Човек първо мисли за това, че са го обидили, а после дали го е заслужил. Ако видите, че сте разстроили никого, постарайте се да оправите ситуацията. Не се стремете да решите всички световни проблеми- това още никой не е успял.

КОЗИРОГ. Вие сте амбициозни и решителни и винаги сте способни да се концентрирате на текущия проблем. Но при всички тези ваши достойнства сте склонни винаги да изпадате в униние когато нещо не се получава както трябва или не върви по начина, по който е замислено. Проблемът не се решава, отпуснатото време за решението му изтича, настроението пада…докато не се докарате до стрес.

Препоръки. Научете се да се радвате на дреболии и даже да им се наслаждавате – както правят японците. Приятните дреболии ще ви отвлекат за известно време от проблема и ще помогнат за снемане на напрежението. Заемете се с някаква друга работа. За целта бизнесмените играят голф, а домакините гледат „сапунени опери“. А когато влезете в норма – продължете работа.

ВОДОЛЕЙ. Вие сте „шантав“, непредсказуем и независим човек. Постъпвате под влиянието на ежеминутното настроение или случайна мисъл, не умеете да планирате живота си, което неизбежно води до стресови ситуации.

Препоръки. Имайте го като правило: преди да решите каквото и да било се посъветвайте с други хора. Обстоятелствено разговаряйте с тях за схемата и порядъка на вашите действия. Това може да предотврати грешки. Постарайте се да потушите своята тяга към независимост и се опитайте да си сътрудничите с другите, а когато е необходимо – и да с еподчинявте. Ако се опитвате да правите всичко сам, импулсивно, стресът е неизбежен.

РИБИ. Вие прекалено силно преживявате за хората и сте лекораними. Буквално попивате всички нанесени ви дребни обиди, „всмуквате“ в себе си, което в крайна сметка води до мрачно настроени. Често се стараете да се настройвате спрямо другите, а те когато видят това, смятат вашите постъки за слабост, започват да ви подценяват и да се отнасят грубо с вас. В резултат – стрес.

Препоръки. Препоръки: Не се опитвайте да угодите на всички. Няма как да си мил с всички Изобщо не е егоистчино да реализираш желанията и потребностите си, а не само да решаваш проблемите на околните. Учете се да не приемате всичко близко до сърцето. Бъдете малко егоисти, бъдете „дебелокожи“. chudesa.net