Изложба на орхидеи се открива в Ботаническата градина на БАН

2
Добави коментар
Nauteka.bg
Nauteka.bg

Изложба на орхидеи се открива в Ботаническата градина на БАН 21.02.2014Публикувано в: Други науки

Орхидея Фаленопсис. Снимка: Rodney Campbell (CC BY-NC-ND 2.0)

Изложба на орхидеи се открива на 22 февруари в Ботаническата градина на БАН (на софийския „Околовръстен път“). Желаещите ще могат да я посетят всеки ден до 2 март между 10.00 и 17.00 часа.

Топлата и слънчева зима е затруднила организаторите да определят датите на тазгодишната изложба. Тъй като за част от видовете цъфтежът се определя от топлината, някои растения вече почти са прецъфтели.

Други видове трябва да натрупат определен брой часове слънчево греене, за да цъфнат, а някои се водят от нарастването на деня и чакат календарното си време. Все още цъфтят пантофки и хибридни цимбидиуми, започнал е цъфтежът на дендробиумите.

Посетителите ще могат да видят част от многообразието на едно от най-големите растителни семейства, да научат повече за орхидеите и да получат съвети как да ги отглеждат успешно.

След 2 март изложбата ще продължи от 5 до 15 март в обичайното за градината работно време – от 10.00 до 15.00 часа. Специалисти ще дават консултации за отглеждането на цветята на 22 и 23 март, от 11.00 и от 15.00 часа.

За организирани групи е добре да има предварителна заявка. Освен орхидеите, любителите на цветята могат да видят цъфнали азалии, антуриуми, новозеландско коледно дърво, стрелиция, тунбергии, геснериеви и сукуленти. (Източник: БТА)

Последвай ни в социалните мрежи

Кликайки, ще ни помогнеш да продължим да пишем интересни новини. Благодарим!