Строителство с YTONG :: Как да постигнем уют и топлина в дома?

9
Добави коментар
YTONG
YTONG

 В бързия и динамичен свят, в който живеем, след напрегнатия работен ден се прибираме с надеждата вкъщи да намерим жадуваната топлина, уют и спокойствие. Това са едни от основните ни изисквания и при избор на основен градивен материал на новия ни дом, освен тях, при избора си ние се стремим да създадем и една здравословна и природосъобразна жизнена среда за децата си. Обикновено за постигането на всичко това са необходими много усилия и средства.

Съвременните технологии ни предлагат хиляди решения и възможности. Как обаче можем да бъдем сигурни, че сме избрали правилния продукт, който да изпълнява всички наши изисквания, който е съвместим с останалите материали и който няма да ни създава проблеми с течение на времето. Един такъв продукт е газобетонното блокче YTONG с дебелина 30 см. Изборът на YTONG ще Ви осигури един:

Екологичен и природосъобразендом. Автоклавният клетъчен бетон YTONG се произвежда от напълно естествени суровини – цимент, пясък, негасена вар и вода. Тези природни суровини са на практика неизчерпаеми в природата, добиването им не замърсява околната среда, разходите на енергия при производството      им са ниски, а отпадъкът се рециклира. Освен това при експлоатация на жилища построени от YTONG, разходите за отопление са значително по-малки поради добрата топлоизолация, а това означава по- малко вредни емисии на въглероден двуокис в атмосферата.

            Производството на автоклавен клетъчен бетон YTONG минава през няколко етапа. След смесването на входящите суровини – вар, пясък, цимент и вода, към тях се прибавя минимално количество алуминиева паста, след което сместа се излива в големи форми. Подобно на бакпулвера в домакинското тесто алуминиевият прах спомага за “набухването” на суровинната смес. Вследствие на това се получават милиони микроскопични въздушни пори, на които се дължат много от качествата на строителния материал. Този процес приключва за няколко два часа. После материалът се разрязва в съответните формати блокчетата и започва процесът на втвърдяване в автоклави при температура 190°C и налягане 12 бара. В резултат се получава масивно, хомогенно блокче, съчетаващо в себе си многобройни качества.

Топъл и уютен дом. Благодарение на порестата си структура, газобетонните блокчета YTONG имат перфектни топлоизолационни качества. Почти 80% от структурата на вече готовия материал е съставена много на брой затворени въздушни клетки. А както знаем въздухът е най-добрият изолатор. Блокчето с дебелина 30 см. покрива всички нормативни изисквания за топлоизолация, така че да не е нужна поставянето на вътрешна или външна допълнителна топлоизолация. YTONG 30 см. Ви осигурява топлина през зимата като спира преминаването на топлия въздух от вътре на вън и приятна и прохладна среда през лятото, като не позволява горещия въздух да нахлуе в помещенията.

            В същото време Вие и Вашето семейство ще живеете в уютна и здравословна атмосфера, тъй като стените изградени с YTONG се грижат за добрия микроклимат в помещенията. Благодарение на милионите въздушни пори, материалът има способността да “диша”, т.е. да абсорбира излишната влага от въздуха и да я отдава обратно, когато влажността в помещението намалее.

            Сигурност и дълголетие. В дом изграден отYTONG вие можете да се чувствате спокойни и защитени. YTONG е негорим материал, което се дължи на минералния му състав и пореста структура. При възникването на пожар YTONG не позволява на огъня да премине в съседните помещения. За разлика от други топлоизолационни материали при пожар YTONG не отделя вредни за здравето на човека вещества и газове.

            Избирайки YTONG за основен зидарски материал за Вашия дом, можете да бъдете сигурни, че той ще Ви служи вярно на Вас и поколенията след Вас, тъй като YTONG има практически неограничена трайност във времето. С YTONG се строи вече повече от 80 години в Европа, практиката за този период показва, че YTONG не старее, т.е. не се показват съществени изменения в качествата му.

            Изборът на YTONG означава прехвърлянето на част от грижите за безопасността, спокойствието и топлината на бъдещите Ви жилища на един надежден и модерен строителен продукт.