Волейбол: България – Бразилия – 1:3

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

След като волейболистите ни взеха първия гейм в мача срещу Бразилия с 26:24 в пореден кръг от Световната лига, във втория гейм бразилците се реваншираха и то с 25:18.

Отборът на Бразилия взе и третия гейм с 25:20. Въпреки, че в края на гейма играта на българите се разчупи, те не успяха да стопят разликата и изгубиха гейма.

8:4 в полза на Бразилия е резултатът в четвъртия гейм. След сериозна преднина на бразилците, отборът ни изравни резултата на 17:17. Точко за точка вървеше мача, но бъркана топка на Георги Братоев донесе мач пойнта за Бразилия и тя спечели четвъртия гейм с 25:23.

Над 12 000 фенове подкрепят Бразилия, а старши треньорите на България и Бразилия Камило Плачи и Бернардо Резенде не изненадаха с титулярните състави в днешния мач.

За щастие Плачи няма проблеми с контузени играчи и заложи на обичайните си титуляри – Георги Братоев – разпределител, Цветан Соколов – диагонал, Тодор Алексиев и Тодор Скримов – посрещачи, Виктор Йосифов и Светослав Гоцев – центрове и либерото Теодор Салпаров.

След отличното начало и петте победи в 6 мача „лъвовете“ са изправени пред второто си сериозно изпитание, след като миналата седмица си размениха по една победа със САЩ.

Евентуални две победи над „кариоките“ могат да им гарантират първото място в групата и класиране за финалите в Мар дел Плата (Аржентина). Българите са лидери с 14 точки след 5 победи и само 1 загуба и показаха, че могат да бъдат много опасни дори при тежки гостувания.

Очаквайте подробности.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти