Как да почистите с помощта на обелка от банан?

1
Добави коментар
boleyn
boleyn

Един от най- бързите и евтини трикове за домашно избелване на зъбите е този с кората от банан. Оказва се, че нейните ползи не се ограничават само с избелващия ефект върху усмивката ви, защото тя е и средство за почистване. Вижте къде и как намира приложение. Не забравяйте да използвате само вътрешната й мека част.

Почистете сребърните и метални прибори

Банановите кори могат да почистят нежно вашите семейни прибори, предавани от поколение на поколение. Всичко, което трябва да направите е да вземете кора от банан и с вътрешната й мека част да натъркате с кръгови движения приборите, а след това да изплакнете с топла вода.

Полирайте кожените обувки

Банановите кори полират и изглаждат несъвършенствата върху кожените обувки. И тук действайте с кръгови движения върху кожата на обувката, а след това избършете с памучна кърпа.

Когато върху стъклената маса има попаднал восък, често след премахването на восъчните капки остава мазен филм, който трудно се почиства. Натъркайте петната от восък с кората от банан. Това ще омекоти восъка и ще го направи по-лесен за премахване с помощта на влажна кърпа.

Почистете дървените мебели

Освен натуралните масла като зехтин, с помощта на бананова кора също може да почистите дървените мебели. Те ще възвърнат отново блясъка си. Това, което трябва да направите е да разтъркате върху дървото бананова кора (работете само с меката вътрешна част на кората). Оставете да подейства няколко минути и след това избършете с влажна кърпа.

Често след дълго писане с химикал или писалка по ръцете си имате остатъци от мастило. Понякога сапунът и водата не успяват да ги премахнат, но банановата кора може. Разтъркайте върху ръцете си кора от банан и след това ги изплакнете с чиста вода.

Ако вашите CD-та имат драскотини, отново използвайте обелка от банан. Разтрийте я върху повърхността им и избършете с чиста кърпа.