Питбул нахапа дете

21
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

12-годишно момче от Разград е нахапано по двата крака от питбул, съобщиха от Областна дирекция ”Полиция” в града. Кучето се нахвърлило върху дете, което си играело на улица в ж.к. “Орел”. Момчето е прието в хирургично отделение на разградската болница без опасност за живота.

Според информация от областната дирекция на полицията животното, което е на година и три месеца, има всички необходими ветеринарни документи. 22-годишният му собственик го държал в избените помещения на блок 21 в панелния квартал, откъдето е успяло да излезе и да нападне детето. По случая е образувана проверка за нанасяне на телесна повреда.

Същевременно директорът на Регионалната ветеринарномедицинска служба в Разград д-р Ибрахим Яхов заяви, че в службата не са били уведомени за инцидента. Нормативното изискване било от здравното заведение, където е приет пострадалият, да съобщят на ветеринарите. Задължение на РВМС е да посети мястото на инцидента и да постави под 14-дневно наблюдение агресивното животно, за да се установи дали не е болно от бяс, обясни д-р Яхов и обеща да извърши проверка.