Alpina B4 Biturbo кабриолет: Бутиков кабриолет с максимална скорост над 300 км/ч

13
Добави коментар
boleyn
boleyn

Производителят на малките серии Alpina разширява моделната си палитра на база на 4-серия BMW. След купето на автомобилното изложение в Женева сега се появи мощният 410 к.с. Alpina B4 Biturbo кабриолет.

Още по темата

Повече за Alpina

» Всички новини
» Всички тестове

Alpina B4 Biturbo кабриолет е взел технологията, която инженерите от Бухлое вече предложиха в B3 Biturbo и в B4 Biturbo купе. С тази технология под капака тупти сърцето на трилитров битурбо редови шестцилиндров мотор, който генерира 410 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Заимствана е също и осемстепенната спортна автоматична трансмисия с типичното Switch-Tronic оборудване, три режима на управление. Alpina B4 Biturbo кабриолет с 301 км/ч максимална скорост

Малко по-тежкият в сравнение с купето B4 кабриолет изпълнява принта от нула до 100 км/ч, само за 4,5 секунди, а границата от 200 км/ч се достига за 15,6 секунди, като максималната скорост е 301 км/ч. Средният разход на гориво е 8,0 литра на сто километра.

Към оборудването на Alpina B4 Biturbo кабриолет, наред с новата настройка на ходовата част, са добавени и 20-цолови алуминиеви джанти, обути в гуми 245/30 отпред и 265/30 отзад.

Новото B4 Biturbo кабриолет стандартно е оборудвано с кожен салон, електрически регулируеми спортни седалки с отопление, автоматична климатична инсталация, сензор за дъжд, круиз контрол и ксенонови фарове. Интериорът е обновен със специални прагове на вратите, подови постелки, облегалките на седалките с емблемата Alpina, сини контролни уреди и спортен кожен волан. Като опция се предлага и блокиращ диференциал.

Alpina B4 Bitubo кабриолет стартира през пролетта. Цените започват от 74 800 евро. С това кабриолетът струва с 6200 евро повече от съответното купе.