Идеи за бърза и здравословна закуска

13
Добави коментар
boleyn
boleyn

Ако вечно нямате време сутрин и дори да сте от онези, които пропускат закуската, все нещо е добре да хапнете за енергиен отскок. Но бързането за работа, подготовката на децата за училище или просто пренебрегването на алармата все ви пречат да си оставите малко време за приготвяне на храна.

Ето някои идеи, които да ви помогнат хем да закусите добре, хем да ви остане време!

Голяма зеленчукова салата

Пригответе си една голяма порция зеленчуци от вечерта! Нарежете ги предварително без да ги овкусявате, за да не се вкиснат. Добавете някои протеини, като бяло сирене, ядки, пресен нарязан спанак или сварено яйце, например, и сложете в хладилника в плътно затворена купа. На сутринта овкусете по желание и ето ви бърза и здравословна закуска в движение!

Любителите на смесването на сладкото и соленото могат да добавят някакъв плод по желание.

Закуска смути

Вземете една чаша кисело мляко, шепа боровинки, половин банан, ¼ чаша прясно мляко и малко лед в блендера и ги смесете. Добавете една или две супени лъжици ленено семе или други семена, богати на омега-3. За 3 минути имате супер полезна хранителна напитка, която ще ви даде прекрасен и силен старт на деня!

Плодова салата с ядки

Тази закуска също лесно може да бъде приготвена от вечерта без да се развали. Сложете нарязани плодове в купа по ваш избор – добре е да се ръководите от сезонния асортимент. Добавете няколко ореха, бадема и резенчета авокадо (за мазнини и протеини). Готови сте със закуската – остава само да я грабнете сутринта!

Варено яйце

Вареното яйце си остава класика за спешни случаи – може да се приготви от предния ден, издръжливо е – можете да го носите със себе си в службата, богато е на протеини, което го прави полезно за сутрешен избор! Ако съвсем нямате време – яйцето е вашият най-добър приятел на закуска!

Остатъци

Звучи неприятно, но не си представяйте помия. Ако имате остатъци от вечерята, като например печено пилешко или зеленчукова салата – вместо да ги оставите да се доразвалят до следващата вечер, ги метнете между две филии и ето ви готов сандвич за закуска! Бързо и лесно!

Снимки: Photl