Превю: Седмица на модата в Париж, есен 2014 (част 2) » Моден свят

13
Добави коментар
svetla58
svetla58

Седмицата на модата в Париж приключи, а с нея и ние финализираме предварителния предглед на тенденциите за следващия есенно-зимен сезон. Преди да преминем на пролетна вълна обаче, ще ви покажем още няколко от най-интригуващите дефилета на модните гиганти.

Louis Vuitton

Ревюто на френската марка бе едно от най-очакваните по време на голямото модно събитие, защото новият творчески директор Никола Гескиер представи първата си колекция, след напускането на Джейкъбс.

Той беше много развълнуван преди шоуто и сподели следното пред журналистите: „Днес е нов ден. Голям ден… Думите не могат да изразят точно, как се чувствам в този момент… Преди всичко изпитвам огромна радост“. Освен това Никола разказа, че за тази колекция се е вслушвал в мнението на дамите, с които работи, за да създаде това, което те биха искали да носят.

Като цяло се е получила една много приятна колекция, в която се усеща младежкия почерк на дизайнера, пречупен през иконични за марката мотиви. Виждаме много красиви ризи, осезаемото присъствие на кожата във всеки един детайл, натурални цветове, страхотни принтове и практични кройки, поднесени със стил.

Valentino

Трябва да признаем, че сме пристрастни към тази колекция, защото сме влюбени във всеки един детайл! Новите предложения на Valentino са толкова женствени, феерични и чувствени, че без изключение ни допада всяка една визия. Харесва ни разнообразието от багри, които са съчетани в много елегантни цветни композиции. Виждаме както младежки аутфити в по-минималистична стилистика, така и характерните за модната къща изискани ефирни рокли. Полупрозрачните тъкани с флорални мотиви и облеклата с щампа на пеперуди и птици придават на дамите излъчване на горски феи.

Lanvin

Албер Елбаз умее да подчертава женствената осанка, като й придава изключителен шик. Този подход се откроява и в модната линия за есен-зима 2014 на Lanvin. Дизайнерът ни потапя в една мистериозна и монохромна гама, но придава душа на дрехите, които вълнуват окото със своите романтични силуети, множество прецизни детайли, интересни принтове и текстури. Рокли от пера или с ресни, ефектни графични щампи, екстравагантни шапки, палта от кожа с косъм създават артистично и стилно настроение на визията. 

Hermes

Новата колекция на известната френска модна къща акцентира върху елементи от мъжкия гардероб. Виждаме актуалните обемни палта, но широките размери не приключват дотук. Панталоните, ризите и полите също са с изключително свободна и лежерна кройка. Палитрата е земна, мека и приглушена.

Alexander McQueen

Облеклата и аксесоарите на марката със сигурност няма да попаднат в гардероба на жените, които обичат да се незабележими, просто защото творенията на модната къща винага приковават вниманието!

Сложни бродерии, инкрустации и много пера придават пищност на роклите. В новата колекция Сара Бъртън залага на материи като тюл, дантела, велур и кожа. Макенките дефилираха със зловещ макиаж, които е в унисон с драматичното звучене на облеклата, но сред тях откриваме и някои по-нежни творения.

Автор: Делица Цонева