Нетрадиционни поздрави за 8 март

1
Добави коментар

От години е традиция  8 март  да е отреден за внимание към жената –  майка, любима,  съпруга, колега …

Започнал като политическо събитие за правата на жените работнички, денят се превърна в празник и постепенно стана част от културата на много страни, предимно от бившия Съветски блок и Русия.

Постепенно  денят е загубил политическата си окраска и се превърна в още един повод за празнуване и почерпка, а и мъжете да се сетят да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях.

Оказва се обаче,  че на този ден се поздравяват и еднополови партньори мъже.

Основният избор на поздравление за празника на „жената” в еднополва двойка падал върху акцента за това как сексуалните предпочитания на нежната половинка в любовния тандем винаги ще останат недоразбрани, но това не бива да е повод за нещастие, пише „жълтия”  сайт razkritia.com. Засечено е и конкретно поздравление:

„Честит празник, мое сърце! Въпреки че цял живот любовта ни ще бъде отхвърляна и заклеймявана като грешна, аз винаги ще бъда силното рамо, на което нежната ти душа може да поплаче!”.

Освен към близките си хора, гейовете отправяли пожелания за 8 март към непознати себеподобни: „Айде, муцка, честит 8 март! Дано да срещнеш принца и добре да го обяздиш, защото силиконът е скъп!”, е едно от поздравленията, което може да бъде открито в интернет, когато човек има време и желание да се порови из специализираните форуми.

 Може би именно Денят на жената беше празникът, който трябваше да остане чист и неопетнен, но всеки има право да определя как се чувства, да избира как и с кого да празнува.

Струва си да се припомни обаче, че ПРАВОСЛАВНИЯТ ПРАЗНИК НА МАЙКАТА е Свето Благовещение Богородично, честван на 25 март.