Литекс – Лудогорец: Битката за първото място в А група

31
Добави коментар
zalozi.bg
zalozi.bg

Литекс и Лудогороец, отборите, които заемат първите две места във временното класиране на българската А група, се изправят един срещу друг на Градския стадион в Ловеч в среща от 26-ия кръг, която може да смени водача. В момента Лудогорец Разград са на първо място с 57 точки, а ловешкия Литекс е в подножието на върха с 56 точки. Това означава, че ако футболистите на домакините искат да са първи след този кръг, трябва задължително да победят в това дерби. Двата отбора са се срещали пет пъти досега, като Литекс имат известно предимство. Подопечните на Гриша Ганчев имат две победи, хората на Кирил Домусчиев една и два пъти са завършвали наравно. В рамките на това първенство, двата тима се срещнаха веднъж на Лудогорец Арена, когато състезателите на Златомир Загорчич надделяха с 4:2 в един много хубав мач.

Сега същите тези състезатели на Златомир Загорчич започнаха отлично новия дял от първенството, след като записаха две победи над коравите отбора на Берое и на Черно Море. Победата над Черно Море беше първа за Моряците като домакини, така че само от това трябва да ви стане ясно в колко добра форма са играчите на домакините. От много специалисти те се определят като скрития фаворит за титлата. Лудогорец не успя да победи в първия кръг за новата година при гостуването си на Ботев Пловдив, но след това се реваншираха пред собствена публика срещу аутсайдера Пирин Гоце Делчев. Междувременно успяха да постигнат истински подвиг, отстранявайки Лацио в турнира Лига Европа.

Сега пред Орлите предстои още един ключов сблъсък от осминафиналната фаза на европейския турнир срещу Валенсия. Той е в четвъртък и малко или много ще е заел място в главите на играчи и треньори. Това ни кара да мислим, че фаворит в този сблъсък се превръща отбора на домакините. Но не и само това – Литекс играят отличен футбол, а и имат предимство в малкото директни срещи, които двата тима са изиграли. Букмейкърите дават малко предимство за Лудогорец, така че ви препоръчваме да пробвате залог за Литекс. Коефициентът за тях навсякъде варира около 3.00.