Да гледам… – BGFreaks

21
Добави коментар
bgfreaks
bgfreaks

The Imaginarium of Doctor Parnassus

Готов е трейлърът на последния филм, в който се снима Хийт Леджър.

Актьорът, който бе намерен мъртъв в дома си в началото на миналата година, играе главна роля във филма The Imaginarium of Doctor Parnassus на Тери Гилиъм.

След смъртта му по средата на снимачния процес, ролята му бе доиграна безвъзмездно от трима актьори –  Джони Деп, Джуд Лоу и Колин Фарел.

Това става възможно след промяна в сценария, която позволява външността на персонажа на Хийт да се изменя при всяко негово преминаване между въображаеми, паралелни светове.

Сюжетът на филма разказва историята на Д-р. Парнасъс (Кристофър Плъмър), който оглавява пътуваща театрална трупа, включваща експертът илюзионист Антон (Андрю Гарфилд) и джуджето Пърси (Върн Тройър).

Шоуто им предлага на публиката уникална възможност да пътуват между различни светове, като преминават през  магическо огледало и така да изберат между светлината и радостта и тъмнината и тъгата.

Уникалният предмет обаче си има цена – Парнасъс е сключил сделка с Дявола (Том Уейтс), и идва време, когато трябва да се издължи за нея, като вземе единствената дъщеря на доктора.

В един момент към трупата обаче се присъединява мистериозен аутсайдер на име Тони (изигран от Хийт Леджър, Джони Деп, Джуд Лоу и Колин Фарел), който повежда всички на пътешествие през паралелните светове с цел да спаси момичето.

Премиерата на The Imaginarium of Doctor Parnassus бе по време на фестивала в Кан и макар че публиката го възприе с възторг, не липсваха оплаквания от сцените на насилие, лошия език и прекомерната употреба на цигари в кадър.

Официалната световна премиера на филма пък е насрочена за 16 октомври.

До тогава можем да се насладим на трейлъра:

Толкова ентусиазирана не съм била от много време, тва ше е шедьовър!!!