10-те най-секси мъжки професии

6
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Ако преди година „лъмбърсексуалните“ мъже изместиха модните по това време „метросексуални“, сега и те са на път да останат в миналото, заменени от новото модно течение – „сапиосексуални“.

За незапознатите с термините: „метросексуалните“ мъже са избръснатите деликатни градски типове, които от време на време се издокарват в пастелни тонове. Въпреки искрящата си визия обаче те са любители на сексуалните изживявания с нежния пол.

„Лъмбър“ типът пък е онзи господин с вид на току-що излязъл от гората – брадясъл, с груби ботуши и широка тениска или дебела карирана риза. Тези представители на пола обикновено работят в сферата на новите технологии и получават прилична заплата.

В последно време обаче и едните и другите изостават доста в сравнение със „сапиосексуалните“ си конкуренти в битката за място в женското съзнание. Всъщност името на това ново течение идва от думата „sapiens“, което на латински означава „мъдър“. Терминът „сапиосекуалност“ дори получи официално място на страницата за срещи OKCupid. Оттогава това е сред най-популярните нови понятия.

Историята на „сапиосексуалността“ е също толкова неясна, колкото и легитимността на това понятие. Но се смята, че да бъдеш „сапиосексуален“, означава, че търсиш проницателен, любознателен, любопитен, непочтителен разум.

Във всеки научен и социологически смисъл на понятието, това не е сексуална ориентация. Човек, който харесва писатели, не е „скрибосексуален“, човек, който харесва адвокати, не е „юросексуален“, а човек, който шумно заявява, че спи само с умни хора, може да е опасно самодоволен, но със сигурност не е „сапиосексуален“.

„Сапиосексуален“ изглежда се употребява предимно като глазура от претенции, добавена върху по-традиционна сексуална идентичност. Така идиоми като „мозъкът е най-големият полов орган“ не са лишени от основание – интелигентността вече се радва на привилегирован статут в еротичната икономика.

Доказателство за това е и следващия списък. Сайтът The Richest направи наскоро класация на 10-те професии, които според жените са най-секси за мъже. И ако преди време военните, полицаите и строителните работници са били по челните места на такива класации, днес са изместени от две професии, доста отдалечени на каквато и да е силова дейност или физическо натоварване.

10. Адвокат

9. Лекар

8. Учител

7. Пожарникар

6. Музикант

5. Предприемач

4. Атлет

3. Полицай

2. Художник

1. Архитект

На заглавната снимка: кадър от филма „Адвокатът с Линкълна“

Коментари

коментар(а)

Подобни: мъже, професии, сексапил