Болки в гърба и кръста? Спасението е движението. – АЛФАМЕДИКА

2
Добави коментар
amedica
amedica

 

 

Движението и масажите облекчават състоянието при хронични болки в кръста.

 

 

 

 

 

Ако имате болки в гърба или кръста не трябва да прекъсвате ежедневните си дейности или да пропускате приятните мигове със семейството. Вместо това се опитайте да останете колкото е възможно по-активни. Повечето експерти днес твърдят, че обездвижването не е препоръчително при една голяма част от болките в кръста, особено когато те са породени от травма или друго нараняване.

  Умерената активност, като ходене или изпълнението на други ежедневни дейности, благоприятстват възстановяването. Може да бъдат приемани различни  болкоуспокояващи, като е силно препоръчително предварително да се консултирате с лекар. В случаите, в които има хронична или епизодична болка в гърба и кръста с успех може да бъде приложен и ортопедичен колан за кръста.

Ортопедичният колан доказано може да ви спаси от неприятна скованост. Той ще подпомогне мускулатурата и ще намали напрежението в областта на кръста и гърба, а това гарантирано ще доведе до намаляване на болките.

Както ортопедичните колани, така и масажите с лечебни масла или мехлеми ще помогнат за облекчаването на  болките в кръста. Можете да се консултирате с фармацевта в най-близката аптека за предлаганите там продукти.