Великден в апартаментен комплекс Банско Роял Тауърс, Банско! Нощувка в апартамент, закуска, Празничен обяд, SPA център,…

13
Добави коментар
europe1997
europe1997

kolektivni.bg казва:

Курортът Банско предлага чудесни възможности не само за планински (зимен и летен) туризъм, но и за балнео туризъм. 

Рядкото съчетание на красива природа, умерен климат, минерални извори и възрожденска битова атмосфера ще задоволят и най-претенциозните гости на града. 

Уникално е богатството на гори и невероятни природни местности. Банско е нещо повече от красив пейзаж и безупречни скиписти, то е една неделима частица от българския дух. 

Ето защо красотите на региона и многобройните културно-исторически паметници в курорта трябват да бъдат видени и преосмислени през призмата на жадния за знания посетител.

Досегът до необятните богатства на Банско остава траен отпечатък в съзнанието и ето защо нашата скромна виртуална разходка може да Ви се стори недостатъчна, но това е нашето предизвикателство- да Ви обогатим, да Ви вдъхновим, да Ви накараме да избягате от напрегнатото ежедневие само с едно сакче с най-необходимото и да се отдадете на приключения в Банско.

Банско е изключително посещаван, както от българи, така и от много чужденци. Зимата Банско е безспорно рай за скиори, сноубордисти и всички почитатели на зимата. Лятото е нормално дълго, а зимата е дълга снежна. Януари температурата в Банско варира около –2 градуса, в планината е между 0 и–16 градуса. Снежното покритие на моменти достига до два метра, което води до дълъг зимен сезон и повече радост за любителите на зимните спортове.

Дали начинаещи или опитни, всички са добре дошли в Банско -курортът предлага за всички нива по нещо. Пистите са абсолютно обезопасени се добре поддържат. За новаците се предлага ски училищеБанско с пет класа взависимост от трудността на обучение – A,B,C,D,E. Банско обаче не е само зимен курорт. През лятото градът и околностите предлагат отлични условия за туризъм, конен спорт, риболов и много други летни занимания. Банско е целогодишенкурорт, на когото всеки може да се наслади. За нуждите на летния туризъм в границите на Националния парк Пирин са разработени 13 основни и 17 второстепенни планински маршрута. Разрешено е скално катерене на шест обекта. 

Във високата алпийска част на планината, осем планински хижи и пет заслона приемат туристи през лятото и много развлечения, ресторанти, барове и дискотеки. Хотели разполагат с басейни и СПА.