Лечение на главоболие и световъртеж

1
Добави коментар
jasminivanova
jasminivanova

Лечение на главоболие и световъртеж

Народната медицина изобилства от рецепти за лечение на главоболие и световъртеж, но смятам, че не е лоша идея да подбера най-известните и да ви ги предоставя на тепсия. Първата популярна рецепта за самолечение на главоболие е:

В един литър вода се варят за пет минути, три супени лъжици девесил. Сместа се прецежда и се пие през деня като заместител на водата.

Другата популярна рецепта за главоболие е:

Разместват се равни количества мед и стрита чубрица. От сместа се приема три пъти дневно по една чаена лъжичка.

Следващите рецепти за лечение на главоболие са малко по-сложни от предните:

С четвърт литър вряща вода се заливат две чаени лъжички цвят от горска жълта иглика. Прецежда се след петнадесет минути и се пие по една кафяна чашка три пъти дневно.

Смесват се равни части цвят от лайка, плод хвойна и листа живовлек. С една чаена чаша гореща вода се залива една чаена лъжичка от билковата смес. Кисне за пет минути и се прецежда.Билковият чай се пие топъл, по една чаша сутрин след ставане и една чаша вечер преди лягане.

С една чаена лъжичка сок от кромид лук, смесен с една чаена лъжичка сок от листа на кориандър, се намазват ходилата на краката, долната част на ухото и слепоочията. Главоболието изчезва за няколко минути.

Най-елементарната рецепта срещу главоболие е да си сложите филийки от нарязан лук на слепоочията и челото.

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp