Идеи за великденска украса от плат

12
Добави коментар

Великден наближава, затова е добре да се настроите на празнична вълна. Това ще стане най-лесно като постепенно започнете да украсявате дома с тематични мотиви. Предлагаме ви няколко идеи за украса от плат за Великден.

Сред по-разпространените варианти за украса от плат за Великден са тези, които са свързани с образа на великденския заек. Най-лесният начин е да си направите от бяла прежда помпон, да зашиете две розови уши от филц и да захванете две черни мъниста вместо очи. Така получавате бърз великденски заек, който може да поставите в купата с боядисаните яйца.

Идеята е на livelaughrowe.com

Другият вариант е да си направите заек като играчка от плат. За целта ви трябват две парчета плат в подходяща форма, като на едното от тях трябва да сте избродирали предварително два пъти X за очи и малък розов триъгълник за нос.

След това ги пришивате едно към друго, като оставяте незашито единствено разстоянието между заешките уши, за да може от там да напълните играчката с памук. Накрая зашивате дупката и вашето зайче е готово. По желание може да закачите малка панделка до ухото.

Вижте също как да си направите плетена подложка във формата на зайче. НазадНаправи си сам великденска подложкаНапред

В текстилната украса за Великден може да включите и великденските яйца. Най-лесният начин е да увиете около някои от тях дантела или нещо плетено на една кука. Може също да си измайсторите венец от канапени яйца – прави се на принципа на изработка на купа от канап.

Вижте също как да си направите ефектна украса от вълнена прежда и яйце от стиропор.

Идеята е на mypoppet.com

За по-сръчните подходящ вариант е и оригиналната кошница от парчета плат. За нея обаче ви трябват повече материали и търпение.

НазадВеликденска кошница от платНапред НазадВеликденска кошницаНапред

18.03.2014/ Христина Спасова