Ариман Блог » Blog Archive » Маркетинг

3
Добави коментар
pontifex
pontifex

Маркетинг

18 март 2014

Студентът по маркетинг Иван Иванов, написва в свободното си време обемен и не лишен от достойнства любовен роман със заглавие „Съвършенната“. Издава го със собствени средства в тираж 10 000 броя, под псевдоним Майкъл Кейнс. За съжаление нито усилията на издателството, нито опитите на автора да популяризира книгата не дават ефект, а продадените бройки съмнително се доближават до бройката на запознатите със съществуването на книгата роднини и приятели на Иван Иванов/Майкъл Кейнс.

В същото време научен ръководител на младия автор за неговата дипломна работа на тема „Модерният маркетинг в книгоиздаването“ става проф. Димитър Доганов. След известно колебание, младият мъж споделя с него своите проблеми като начинаещ писател с преподавателя.

Професорът му предлага облог, че за един месец ще направи така, че книгата да бъде разпродадена, залогът е вечеря в скъп ресторант.

На следващия ден/понеделник/ в няколко вестника се появява обява, коментирана обилно и в част от жълтата преса:
„Млад и симпатичен милионер търси сериозна връзка с дама, приличаща на героинята в романа на Майкъл Кейнс, справки в редакцията“.

До края на седмицата тиражът е изчерпан.

Написано
на вторник, март 18th, 2014 at 17:22 публикувана в Статии.
Вие можете да следите отговорите през RSS 2.0 емисия.
Можете да оставите коментар.