LED осветлението и неговите приложения

1
Добави коментар
MR.practical
MR.practical

Луминисцентната технология все още има голям дял в пазара на осветлителни тела. И докато вече навлизат все повече ограничения и закони забраняващи използването на волфрамови крушки, битката коя технология да се на ложи като водеща на пазара тепърва започва. Борбата ще е оспорвана, защото и LED осветлението и луминисцентната технология са икономични и ефективни.

Но да погледнем по-отблизо дали това наистина е така?

Разходите за производство намаляват, функционалността се увеличава

С навлизането на светодиодите в осветителната индустрия, започна революцията на 21 срещу 20 век. Да, волфрамоватa крушка даде светлина и топлина на милиони по света, но бъдещето е на друго място. Само до преди години високите цени на полупроводниковите материали , каквито са светодиодите , не позволяваха използването им в ежедневието (освен скъпа електроника). Но цената на тези елементи спадна значително през последните години, което направи приложението на светодиодите в осветлението за ежедневна употреба възможно.
ЛЕД крушките предлагат по-голяма ефективност

ЛЕД крушките са много по-ефективни и издръжливи от стандартните и дори луминисцентните крушки. Като начало LED крушките нямат нажежаема жичка, през която да преминава ток до светене. Следователно няма преобразуване на електрическата енергия в топлина, от където идва и големият разход на волфрамовите крушки. Светодиодите работят на принципа p-n прехода на електрони от единия полюс до другия. Освен това, за разлика от луминисцентните крушки, ЛЕД не съдържа живак или други токсични и потенциално опасни здравето субстанции.
ЛЕД производителите се стремят да произвеждат по-ярки крушки

До преди няколко години един от най-големите проблеми пред ЛЕД осветлението беше липсата на яркост. Но това се промени за по-малко от 4 години. Ако през 2009 година имаше съмнения отностно способностите на ЛЕД осветлението, то в 2013 нещата вече стоят по-съвсем различен начин. Днес крушките от новото поколение предлагат същата яркост както волфрамовата крушка, но на много по-ниска цена. Както за вашия бюджет, така и за природата!
Високата начална инвестиция се изплаща многократно

Безспорното предимство на ЛЕД крушките и прожекторите идва от тяхната огромна енергийна ефективност. Дори и при сравнително по-висока покупна цена (лед крушка от 7 вата струва около 10 лева и заменя стандартна крушка от 60 вата, която струва 0.50 лева) ЛЕД ще ви спести неимоверно огромно количество енергия. Последните модели на „Дженеръл Лайт”, „Сименс” или „Панасоник” издържат до 50 000 часа работа.
Вече можете да си купите ЛЕД крушки, ленти или прожектор онлайн

Днес можете да си купите ЛЕД ленти или крушки почти от всякъде. Големите търговски вериги като Billa и Lidl предлагат предимно крушки и лунички. Дори и по-малките квартални вериги имат по няколко артикула от най-търсените крушки. Ако търси нещо по-специално, то Google.bg е вашата дестинация. Например задавате търсене за лед осветление или лед крушки и хоп, изскачат поне десетина онлайн магазина, които предлагат всякакви ЛЕД осветителни тела.