3 много полезни рецепти на проф. Мермерски за отлично здраве

2
Добави коментар
reina
reina

Уважаваният професор Христо Мермерски предлага на вниманието на хората, които искат да водят здравословен начин на живот, уникални рецепти за здраве. Избрахме за вас, читателите на Narodna-medicina.com, 3 полезни негови рецепти за повишаване на имунната система.

Чай за имунитет

Ако страдате от недостиг на витамини, можете да заложите на билкови чайове. Особено полезен е чаят от шипка. Смесете в подходящ съд 1 с.л. плод от касис, 2 с.л. плод от шипка и 2 с.л. листа от коприва. Залейте сместа с около литър вряща вода. Оставете да се кисне час, след което прецедете и добавете мед или захар. Пийте от течността по 3-4 пъти на ден.

Мед и орехи

Едно уникално средство от природата, което много бързо възстановява имунната система: смесете по равни порции мед, орехи, сушени кайсии, стафиди, лимон. Сложете сместа в стъклен буркан и я приберете в хладилника. Хапвайте по 1-3 с.л. всеки ден.

Масло и мед

Още едно интересно лекарство от природата: смесете по 200 грама масло и мед и 2 червени чушки, нарязани на ситно. Сложете в стъклен буркан и го оставете в хладилника. Приемайте сместа по 1 с.л. 3 пъти на ден.