6 места които да посетите в България

13
Добави коментар
fixstay
fixstay

Национален парк „Рила“

Национален парк „Рила“ e най-големият национален парк в България. Паркът обхваща централните и най-високите части на планина Рила и е дом на голямо разнообразие от животни и растения. Там ще откриете орли, елени, кози, прилепи и сови, както и много други видове от дивата природа. В парка виреят 282 вида мъхове и 233 вида гъби. Връх Мусала, намиращ се в Рила, е най-високият връх на Балканите. Национален парк Рила е популярен сред европейските катерачи и изследователи на дивия живот. Ако огладнеете в парка ще откриете множество планински хижи, които ще ви посрещнат топло с местни ястия.

София

София е столицата и най-големият град в България. Освен като столица на България София е известна и с богатото си историческо и културно наследство. В София може да постетите множество музеи и църкви, които ще ви помогнат да се запознаете с българската култура. Един от задължителните музеи за посещение в София е Националния исторически музей. Градът има население от над 1,2 милиона души и активен нощен живот, а ако искате да се отпуснете ще намерите много паркове. София е популярна и с централната си част, където ще откриете много малки-бутикови магазинчета и кафенета.

Широка лъка

Широка лъка е красиво селце, намиращо се в южната част на България, което ще ви отведе на пътешествие в миналото на тази страна. В Широка лъка има също училище за фолклорни изкуства, където ще може да чуете традиционни фолклорни песни, а също така и известните Каба Гайди. Местната архитектура е много красива и напомня за 17ти век. Селецето дава страхотни възможности за пешеходни разходки, а само на около 16км – в близост до селцето Беден, ще откриете горещи минерални извори.

Мелник

Това малко градче се намира под пясъчните дюни и е дом на около 400 души. Мелник се намира на около два часа път, с автомобил, от София. Мелник е известен с изключително подходящия климат за отглеждане на грозде за вино, всъщност почти всяа къща в Мелник има собствена изба. В Мелник може да посетите градският музей, Кордопуловата къща и мелнишките скални пирамиди. Само на няколко километра от Мелник се намират Роженският манастир и къщата на Баба Ванга в Рупите.

Белоградчик

Белоградчик е красив, малък град, намиращ се близо до границата със Сърбия, в началото на Стара планина. В Белоградчик може да разгледате крепостта „Калето“, която е една от най-добре запазените крепости в България. Не пропускайте да посетите и Белоградчишките скали, тези уникални природни феномени нямат аналог в света.

Варна

Варна, наричан още морската столица на България е най-големият град в северната част на страната. Градът е известен с множеството си музеи, църкви и галерии. Не пропускайте да посетите морската градина и Римските терми, които са сред най-запазените архитектурни паметници на античния период в България.     Освен архитектурните и културни забележителности Варна е известна и с летния си нощен живот.