Убиецът от Лясковец може да се окаже нормален

13
Добави коментар
mignews
mignews

Странно е поведението на Петко от Лясковец, коментира д-р Цветеслава Гълъбова, директор на психиатрията в Курило, поведението на убиеца на полицай.

Тя не изключи възможността Петко да се окаже и психично здрав след експертизата. „Петко, ако има болест, няма вина за това. Хуманно е да бъде прибран в болница, ако има проблем, не да си вее болестта навън“.  За намесата на майката в живота и действията му лекарят потвърди, че родителите на психоболните са много активни и тя го вижда всеки ден в работата си.

От своя страна майката на убиеца разказа пред ТВ7, че няма представа защо синът й е застрелял командос. Стефанка Петкова потвърди, че той е видял снимащите полицаи през деня и й казал, че сигурно ще ги нападнат.

„Той видя, че снимат и каза: „Тая вечер сигурно ще бъдем нападнати!“, разказа още майка му за вечерта преди щурма на баретите. Затова и синът й приготвил пушката – имал общо 3, обясни майката. На въпрос защо не го е спряла да стреля по униформени и да извършва престъпление, тя не даде обяснение, а отклони темата като разказа за война между нея и съседите. „Аз съм жертва вече много години“, оплака се Стефанка.

„Пете, обичам те, много те обичам, майче“, обърна се през тв екрана баба Стефанка към сина си убиец,
като се оплака, че не я пускат да го види в болницата и не знае в какво състояние е той.

Петко не е излизал 3 години, потвърди Стефанка Петкова. Въпреки това, тя не смята, че детето й е превъртяло. Стефанка разказа, че синът й не искал да се жени и затова е сам, въпреки че го подканяла да има внуци. Живели от пенсията й, а последно бил екскурзовод на морето