Как да комбинираме цветовете на дрехите по правилния начин

1
Добави коментар
Dama.bg
Dama.bg

Не е важно колко са скъпи дрехите ни, ако не можем да ги комбинираме правилно. Стилът не се купува с пари. Dama.bg ще ви помогне с няколко съвета относно правилните цветови комбинации.

 

Трябва да постигате хармония в своята визия. Разбира се, аксесоарите са важни и допринасят много за цялостната визия, но на първо място трябва да се научите да комбинирате цветовете по такъв начин, че никога нищо да не е прекалено.

 

Ще ви разкажем малко за цветовете и за това за какъв сезон и случай са подходящи те.

 

Черното:

Черното е един наистина невероятен цвят, защото има магическото свойство да прави хората по-слаби. Освен това черният цвят е цветът на елегантността и изискаността. Именно поради това повечето мъже и жени при официални поводи се обличат именно с черни костюми и черни рокли. Лесно се комбинира с почти всички цветове. Избягвайте обаче да носите черно в комбинация с други тъмни цветове – кафе, тъмно синьо. Също така не носете черни дрехи всеки ден. Все пак, наред с всичко, черното е и символ на траура.

Черното е цвят за вечерта и за през зимата. Подходящи са черните палта, жилетки, шалове.

 
Бялото:

Бялото е основен цвят в нашия гардероб. Със сигурност имате повече от една бяла блуза. Стои добре с почти всички цветове, въпреки че не е препоръчително да се носи с бежово или цвят слонова кост. Белият цвят е идеален за лятото. Можете да носите не само бели ризи, а и широки бели рокли, панталони, обувки.

При студено време се носи близо до лицето – блузи, поло, спортни дрехи, шапки.

Бялото представлява и чистотата, затова и традиционните булчински рокли са в бяло.

 

 

 

Сивото: 

Сивият цвят е неутрален цвят. Стои добре с червено, винено и всякакви други от тази гама. Комбинира се и с цветовете зелено и синьо. При аксесоарите този цвят е представен от сребърните бижута.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зеленото:

Това е цвят, малко използван от жените, тъй като се свързва по-скоро с камуфлажните дрехи, но при вечерните дрехи е много подходящ в следните нюанси – смарагдово зелено и кисело зелено.

Ако използвате зелено в ежедневието си, използвайте маслиненото или войнишкото зелено и го комбинирайте в дрехи в кафяво и бежово.

 

 

 

 

 

 

Кафявото:

Принадлежи към цветовете на земята. Комбинира се добре с други тонове от същата гама – бежово, шампанско, слонова кост. Подходящи аксесоари в тази гама са златните бижута. Това е цвят, който не трябва да липсва от гардероба ви. Още повече,  че е много популярен особено при кожените дрехи и аксесоари – якета, чанти, обувки.

 

 

 

 

 

 

 

 
Синьото:

Това е цветът на денима! Отива си със сиво, червено и кремави цветове. Ако е много тъмно, също като черното може да прави фигурата ви по-слаба. А, ако е много светло, като небето, е добре да се носи близо до лицето, защото му придава светлина.

Синьото е изключително неофициален цвят, ако го носиш на дънките си, подходящ за всеки сезон, в комбинация с високи боти или пък ниски пантофки.

 

Надяваме се да сме ви били полезни! Доброто обличане си е цяло изкуство. Не можем просто да грабнем някакви дрехи от гардероба, колкото да сме облечени, да имаме нещо на гърба си. Както се казва „по дрехите посрещат…“, така че първото впечатление винаги е важно. Добре подбраните дрехи говорят много за нас, затова трябва да подхождаме сериозно към цветовите комбинации, за да не изпадаме в неловки ситуации.