Purple Night за първи път в България

2
Добави коментар
eventA
eventA

Благотворителната инициатива на бизнес център „Земята и хората“ е продължение на световния ден за информираност за епилепсията 

 

Днес (26 март) е международен  ден за информираност за епилепсията – Purple Day. Проблемът с болеста е много сериозен, а данните сочат , че 30% от хората в Европа с епилепсия не се повлияват от антиепилептичните медикаменти. Много от тях могат да бъдат излекувани при правилна диагноза с хирургично лечение. http://www.purpleday.org/

Екипът на бизнес център „Земята и хората“ избра каузата, за да започне серия благотворителни инициативи, с които ще изпълни мисията си в посока симбиоза между земята и хората, синхрон между материята и духа. 

Заедно с Фондация „Епилепсия”, Център за хирургия за епилепсия – УМБАЛ “Св. Иван Рилски” и с подкрепата на Българско дружество по неврохирургия, ръководството на комплекса орагнизира първата в България Purple Night. Събитието, което е своеобразно продължение на Purple Day има изцяло благотворителна цел и информирана насоченост, а ще се проведе в петък, 28 март в луксозния ресторант на хотела.

Поканени са представители на бизнеса, които с присъствието си ще подпомогнат събиране на средства  за консумативи с цел провеждане на продължително ЕЕГ мониториране при пациенти с резистентна на медикаменти епилепсия. Хирургията може да се проведе само след прецизно изследване, а основен проблем е, че такова изследване и консумативите за него не се реимбурсират от държавата. Например, за един пациент стойността на интракраниалните електроди за изследването е средно около 12 000 лв. В момента закупуването на тези електроди се покрива САМО при малки пациенти с епилепсия от Фонда за лечение на деца.

До края на годината бизнес център „Земята и хората“ дава всички гаранции да се превърне в предпочитано място за интересни събития и инициативи в София. Предстои откриването на  разнообразни формати, които да срещнат хора с различни интереси, бизнес предпочитания и култури.

http://www.earthandpeople.bg/

 

За повече информация:

Варвара Генова

 eventA Communications

PR бизнес център „Земята и хората“

 [email protected], 0885 373 914

 

Елена Цонева – Папуджиева 

 PR Consultant Европейски проект E-PILEPSY

 [email protected], 0878 865 077