10-те най-красиви плажа в света

1
Добави коментар

Със своите тюркоазни води и красиви зелени скали, архипелагът Фернандо де Нороня, на разстояние от бразилските брегове, е мястото с на най-добрите плажове в света, сочи проучване на TripAdvisor.

10-те най-красиви плажа в света / Бая де Санчо

1. Бая до Санчо в Бразилия

Една от най-високите оценки получава и Бая до Санчо, чиято прозрачна вода позволява на гмуркачите да се докоснат до подводния свят, да се насладят на красиви риби и корали, както и на морски костенурки. Проблемът е, че до това райско кътче се стига много трудно и посетителите трябва да се спускат по една висока, стръмна стълба, която би била проблем за хората със страх от високо.

2. Грейс Бей на островите Търкс и Кайкос

На Грейс Бей ще откриете всичко, което ви е необходимо – слънце, ситен пясък и страхотна гледка. От самия плаж можете да наблюдавате как водата прелива в различни цветове – от тюркоазено до наситено синьо и лилаво.

3. Фламенко в Пуерто Рико

Екзотичната страна Пуерто Рико може да се похвали с най-красивите плажове, сред които е и плажът Фламенко. Тук водите са спокойни, бистри и с дълбочина до кръста. Често от бреговете можете да видите различни видове екзотични риби и делфини. Фламенко е подходящ както за влюбени двойки, така и за семейства с деца. 

4. Рабит в Италия

Плажът Рабит е една по-достъпна дестинация за европейските туристи. Плажът е като от картичка, но заради популярността си, често е препълнен. Ако сте решили да се печете тук, елата рано сутринта, за да намерите добро място.

Носете със себе си разговорник. Местното население рядко говори друг език освен италиански

5. Уайтхевън в Австралия

На английски Уайтхевън означава „бял Рай“. Гарантираме ви, че ще се почувствате така. Пясъкът на плажа е ситен, пред вас е водата, а зад гърба ви остава гъста гора, където за кратко можете да се скриете от слънцето.

6. Плая де Йетес в Испания

Плая де Йетес е плаж за любителите на купона. Плажни барове, дискотеки и най-вече… Ибиза на хоризонта. Денят прелива в нощ и така безкрайно дълго. Можете да се возите на джетове, яхти, да хапвате вкусни местни деликатеси и какво ли още не. Плая де Йетес предлага всичко

Марабея-слънчевият лъч на Испания >>>

7. Ансе Лацио на Сейшелите

Сейшелите са екзотична дестинация, но пък хубавото е, че можете да дойдете по всяко време на годината.

Тук винаги е слънчево и топло. Любителите на гмуркането могат да се насладят на близката подводна пещера.

8. Ланикай на Хаваите

Каквото и да кажем за Хаваите, ще е малко. Ланикай е един от по-непопулярните плажове тук и това го прави скрито съкровище. Единственият му недостатък е, че никъде в близост няма тоалетна или заведение, затова не прекалявайте с газираните напитки.

9. Росили Бей в Уелс

На девета позиция се нарежда плажът Росили Бей в Уелс. Мястото е диво, не много комерсиално, но приятно. Най-добрият период да отседнете тук е през юли-септември. Дори тогава обаче бъдете готови за резки промени във времето – от слънце към дъжд и обратно.

10. Плая Норте в Мексико

Мексико не е много популярна дестинация за лятна почивка за българите. От една страна заради разстоянието, от друга – заради криминалния имидж на страната. Но плажът Плая Норте има какво да предложи. Можете да лежите на плажа или да се радвате на гледката от един от многото ресторанти и плажни барове. 

28.03.2014/ Розали