Как да алкализирате тялото си

15
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Когато консумирате любимите си храни и напитки и когато поддържате наднормено тегло, не се замисляте, че по този начин вие нарушавате алкалното равновесие на организма си. Нашите тела са естествена алкална среда, но приемането на храни и напитки, които попадат в групата на киселинните, нарушава здравословния pH баланс на тялото.

В следствие на това имунната система отслабва и става по-податлива на болести. Освен с болести, високите киселинни нива се характеризират и със суха кожа. За да поддържате нормално алкално ниво, трябва редовно да алкализирате тялото си. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат.

Давайте добър старт на деня си като изпивате по една чаша вода, в която сте сипали сока на прясно изцеден лимон. Въпреки че лимонът е в групата на киселинните храни, той има обратен ефект върху тялото ви, защото организмът го преработва. Сутрешната чаша вода с лимон ще даде и тласък на метаболизма ви.

За обяд или вечеря хапвайте зелена салата овкусена с лимонов сок и зехтин. Зеленолистните зеленчуци са сред най-добрите източници на алкални минерали, като калций.

Всекидневно хапвайте по една шепа пресни безсолни бадеми. Те не само имат малко калории, но и също са богати на алкални минерали като магнезий и калций. Тяхната консумация също ще ви помогне да балансирате киселинността на организма, но също така и нивата на кръвната захар.

Ако обичате мляко, пийте по-често бадемово мляко и по-рядко краве. За да си направите здравословна напитка с него, сложете в блендер бадемово мляко и към него добавете водорасли спирулина, които са много полезни. Разбира се бадемовото мляко може да го консумирате и самостоятелно.

Спортувайте

Движението е важно не само за поддържане на добър тонус и фигура, но и помага на тялото да отдели по-лесно киселинните отпадъци. Ако нямате време за спорт, то поне ходете пеша по-често.

Когато се разхождате из природата имате възможност да вдишвате по-чист въздух, богат на кислород. Затова седнете удобно, отпуснете се и вдишвайте и издишвайте дълбоко.

Намалете месото и захарните изделия

Захарта е една от най-киселинните храни, които консумираме. Тук може да намерите няколко здравословни заместителя на рафинираната захар. Добавете повече зеленчуци към менюто си. Хапвайте по-често сладки картофи, аспержи, чушки, кълнове и други.

Снимка: photl.com