5 тенденции в грима за пролет/лято 2014

1
Добави коментар

За да допълните ежедневния си стил или бляскавата парти визия, се нуждаете от безупречен грим. Бъдете модерни и без помощта на гримьор – вижте какви ще са тенденциите в грима за сезон пролет/лято 2014.

Оранжеви устни

Устни с цвят на мандарина е най-актуалната тенденция в грима за пролет/лято 2014. От ярките неонови нюанси до летните коралови отенъци, оранжевото червило е незаменим продукт в козметичната ви чантичка този сезон. Негови почитатели са Donna Karan, DKNY, Prabal Gurung, Rag&Bone, Dsquared2. Имайте предвид обаче, че заради по-наситения си цвят, оранжевото червило изисква по-светъл грим на очите.

Вижте също: Цветове пролет/лято 2014

Блясък в очите

От Chanel и Jason Wu поставиха акцент върху магнетичния женски поглед, като добавиха допълнително блясък и превърнаха брокатените очи в топ тенденция в грима. Блясъкът може да се използва като очна линия на горния клепач или вместо молив на долния. Важното е първо да нанесете основа за грим, след това сенки и очна линия, а брокатът да добавите накрая, като предварително сте намокрили четката за нанасяне, за да не сипете блясъка по цялото лице.

Вижте също: Модни тенденции пролет/лято 2014

Сияйна кожа

Лоша новина за любителките на солариума, добра за почитателите на естествения грим. За пролет/лято 2014 дизайнерите избирай здравия тен и сияйната кожа като топ тенденция в грима. Подходяща основа, правилният фон дьо тен, лека руменина на бузите и малко молив или спирала създават идеалния грим. Почитатели на тази тенденция са Michael Kors и Dolce&Gabbana.

Вижте също: Обувки пролет/лято 2014

Арабски поглед

Заради правилата, които арабският свят налага на жените, магнетичният поглед е единственото „модно“ прегрешение, което могат да си позволят. Очите им нямаше да са толкова изразителни, ако го нямаше каялът, който се превръща и в една от тенденциите в грима за сезона. От Versace ни учат, че каялът за очи е достатъчен за ефектен пролетен грим. Очертайте очите с него и след това леко разнесете с пръсти или с четка.

Вижте също: Чанти пролет/лято 2014

Аква грим

Макар нюансите на лилавото и светлите сенки вместо очна линия също да са модерни през пролет/лято 2014, аква гримът излиза на по-челни позиции от тях. Кобалтовите и тюркоазени сенки придават особен магнетизъм на очите и са чудесен избор за вечерен грим през лятото. Почитатели на тенденцията са Giorgio Armani и Marc Jacobs.

През пролет/лято 2014 са актуални още грим в цвят сияйна орхидея, драматични устни в червено и бордо, грим котешки очи, при който очната линия е по-издължена и с графични елементи.

31.03.2014/ Христина Спасова