Никол Станкулова между времето в личния и професионалния живот – Edna.bg

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Никол Станкулова е Edna от най-младите, красиви и интелигентни телевизионни водещи в българския ефир. Вторите две качества е доказвала неведжъж в телевизионни предавания като „Биг Брадър”, “Аз обичам България”, “Големият въпрос”, “На кафе”.

Всеки ден зрителите на Нова телевизия имат удоволствието да научават от нея актуалната прогноза за времето и тя да им подскаже дали да носят със себе си чадър или слънчеви очила.

Въпреки, че е само на 25 години, Никол има зад гърба си богат опит на телевизионния екран, който я превръща в един истински професионалист.

Думата “време” е предопределяща за живота на чаровната синоптичка – с времето е свързана работата ѝ, а с желанието за хармония между нея и всичко останало, е свързано нейното ежедневие.

Дали лесно съчетава Времето и свободното време за себе си, за близките и приятелите ѝ, ни разказа самата Никол Станкулова в това откровено интервю за Edna.bg:

Здравей, Никол. Разкажи ни как обикновено протича един твой ден.

Здравей. Обикновено абсолютно всеки мой ден е различен. Аз нямам определено ежедневие, което регулярно да се повтаря. Това зависи основно от работата ми, защото в някои дни съм на ефир от 5 сутринта, друг път от 5 следобед и това е определящото. Но така пък е по-интересно. Обичам всеки ден да бъде изненадващ и различен.

На пръв поглед работата ти като водещ на прогнозата за времето изглежда лесна. Какъв труд обаче се влага зад тези няколко минути в ефир?

Да, обикновено хората не си дават сметка, че една точна прогноза за времето изисква много време и разбира се, много труд. Резултатът от 2-минутна прогноза изисква наистина часове работа за мен, метеоролозите ни и целия екип. Подготовката е сложна, но удовлетворението, че си свел всички данни до точна и разбираема за милиони хора прогноза, е голямо.

Успяваш ли да постигнеш баланс между професионалния и личния живот и случва ли се понякога единият да надделява над другия?

Случва се едното да повлияе на другото, заради сложния ми режим на сън и заради нестандартното ми работно време. Но това, което ценя и към което се стремя, е да правя всичко възможно да постигам баланс между двете, защото така се чувствам най-щастлива и удовлетворена.  

Остава ли ти свободно време, което да е лично за теб и как го прекарваш?

Обикновено така планирам деня си, че да ми остане лично време, защото то е много важно за мен и за баланса в живота ми. Обичам много да се разхождам навън, с приятели и се радвам, че сега със слънцето и топлото време, което се задава, ще имам повече такива възможности. Както и друг път съм казвала, моят сезон е пролетта.

Ти си младо и красиво момиче. Какви грижи полагаш за външния си вид – за косата, кожата, лицето? Какви са твоите ритуали за разхубавяване?

Старая се често да спортувам и да се храня здравословно. Обичам да похапвам сладко, но напоследък гледам да ограничавам искрящия карамел само до цвета на косата си. Обичам и водните спортове, обожавам да плувам. Така не само се разтоварвам, но и поддържам енергията и тонуса си.

Има ли нещо, за което би искала да имаш повече време, от това, с което разполагаш в момента? Какво е то?

Много бих искала да имам време за пътувания, но за съжаление предвид режима ми на работа, не мога да си го позволя много често. Обожавам да посещавам непознати места, да се разхождам по улици, по които никога не съм стъпвала, да срещам различни хора, пътуванията ме зареждат с много енергия, която след това ми е нужна, за да бъда максимално съсредоточена и да давам всичко от себе си в работата си.

Съществува ли рецепта как времето на Edna жена да ѝ стига за всичко?

Да, но трябва да бъде написана от мъж. Ако сме поне наполовина рационални от това, което са мъжете, ще ни стига време за всичко…