10 събития през април 2014, които не трябва да пропускате

8
Добави коментар
Meloman.bg
Meloman.bg

Tweet

Pin It

Април е един от най-хубавите месеци в годината – пролет, добро настроение, въпреки че тази година често ще бъде облачно, с валежи от дъжд.

Харесай страницата ни във Facebook

Според прогнозата на НИМХ-БАН през април’ 2014 ни чакат от минус 5 до плюс 26 градуса, а средната месечна температура да бъде малко под нормата.

Фазите на луната са: на 3 април – последна четвърт, на 10 април – новолуние, на 18 – първа четвърт, на 25 април – пълнолуние.

В първия ден на месеца не се връзвайте на всичко, което ви кажат. По традиция тогава отбелязваме Международния ден на хумора и шегата. На втори пък е световният ден на детската книгата, а на седми – световният ден на здравето.

Вторият уикенд на април идва с обичаите и багрите на традиционните български празници Лазаровден и Цветница. Освен това на 12-и е и Международният ден на авиацията и космонавтиката.

Следва Страстната седмица, която за вярващите носи строг пост в понеделник, вторник и сряда и никаква храна на Велики петък.

Международният ден на културно-историческото наследство е на 18-и, а ви дава шанса в трите почивни дни за големия християнски празник Великден да си направите тур със забележителности из родината, които още не сте виждали.

И предупреждаваме ви – без дървени “биячи“ в битките с яйца на Великден.

На 22-и е най-големият нерелигиозен празник в света – Денят на Земята. На 25-и имен ден отбелязват носещите имената Живка и Живко, а на 27-и е Томина неделя.

Сайтът „10-те най“ отново подбра 10 интересни събития през април 2014. Вижте ги тук >>.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It