Започват записванията за ясли и детски градини

3
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Днес стартира кампанията за записване на малчуганите в детските градини и ясли. Онлайн системата заработи в 08.00 часа сутринта. Пълната информация за приема в детските заведения вече е на разположение на гражданите платформата за детски градини и ясли. Общо местата в яслите са 1029, а в първа възрастова група – 1664.

Информацията, която родителите трябва да подадат чрез регистрационния талон, включва данните на детето, данните на родителите, и адреса по местоживеене, което е важно за самото класиране. Родителите имат право за детските градини да изберат три, като ги подредят по своя преценка по приоритет.

От общината напомнят, че поради недостига на места в детските градини в централна градска част, има осигурен транспорт за децата до детските заведения в комплеските „Изгрев” , „Зорница” и „Славейков”, където има свободна база.

Малчуганите, които не успяват да се „класират“ за място в центъра ще бъдат събирани в ЦДК 17 „Раковина“, откъдето се извозват до съответната детска градина в комплексите. В 17 ч. децата ще се връщат обратно в заведението, откъдето родителите им могат да ги приберат у дома.

Във връзка с малкия капацитет на детските заведения в центъра, наесен ще отвори и ремонтираната детска градина в сградата на бившето 5-то РПУ. Тя ще бъде филиал на ЦДГ „Вълшебство”, която е на ул. „Вардар”. След приключване на ремонта през септември, в новооткритото заведение ще бъдат разкрити четири допълнителни групи по 28 деца.

Кандидатстването за първи клас ще започне на 8 април от 08.00 часа. В Бургас кампанията се осъществява по електронен път с онлайн платформа за първолаци. Обявените свободни места за първокласници тази година са 2220.