Домашни лекове за синузит

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Инфекциите в синусите са много неприятни, често силно затрудняват дишането, могат да прераснат в хроничен проблем, а да не говорим, че в по-тежки случаи може да се стигне до увреда на съседни органи – възпаление на очен нерв, менингит, пневмония, дори енцефалит.

Освен с лечението, което ви е изписал вашият лекар, можете да си помогнете в облекчаването на симптомите чрез някои домашни лекове.

Лук и чесън

Лукът и чесънът имат антибактериални и противогъбични свойства, които помагат за лечение на инфекции на синусите. Включете тези две храни в дневното си меню и постепенно ще започнете да усещате облекчение.

Евкалиптово масло

Разреждат се няколко капки масло от евкалипт в топла вода. Сместа се нанася върху скулите. Помага за бързо освобождаване на синусите и подобряване на дишането.

Инхалация

Терапията с пара е едно от най-често срещаните лечения на синусите. Просто кипнете вода в тенджера, докато започне да изпуска пара, след това покрийте главата си с кърпа и се наведете да вдишате обилно парата. По желание можете да добавите сода бикарбонат във водата. Тя допълнително облекчава дишането.

Ябълков оцет

Веднага след като се проявят симптоми на някаква инфекция на синусите, смесете ябълков оцет с вода и мед. Тази странна напитка помага за премахване на инфекцията. Пийте я 3 пъти на ден, докато симптомите отшумят.