motonovini :: Тази неделя ще дойде краят на една цяла епоха с последното състезание на пилотите от MotoGP на пистата …

17
Добави коментар

22.07.2009 20:13 –
Тази неделя ще дойде краят на една цяла епоха с последното състезание на пилотите от MotoGP на пистата Донингтън парк

На 26 юли ще станем свидетели на последното състезание от Световния шампионат по мотоциклетизъм на пистата Донингтън парк. От 2010 година домакин на MotoGP в състезанието за Голямата награда на Великобритания ще бъде пистата Силвърстоун. Въпреки това обаче, сигурен съм, че състезанието този уикенд отново ще ни предложи спиращи дъха моменти.

С 14 точки преднина Роси оглавява временното класиране, като само преди няколко дена спечели четвъртата си победа за сезона в Гран при на Германия. Основният му конкурент тази година за титлата е съотборникът му в отбора на Fiat Yamaha Хорхе Лоренцо. Испанецът има една победа на Донингтън парк през 2006 година в клас 250сс, а миналата година се класира шести в състезанието на най-големите.

Също на 14 точки но след Лоренцо е състезателят на Ducati Кейси Стонър. Австралиецът все още има проблеми със здравето си, но представянето му през последния месец засилва шансовете му да се бори за титлата. След липса на класиране сред първите трима през последните две състезания през 2009, състезанието на Донингтън парк ще бъде възможност за Стонър да спечели победа.

Опитите на Дани Педроса да настигне първите трима във временното класиране са по успешни след като контузиите му започнаха да отшумяват. Състезателят на Repsol Honda обаче трябва да навакса 40 точки само за да се изравни с третия Кейси Стонър.

Британската Гран при ще е домашно състезание за Джеймс Тозланд. Това несъмнено ще го мотивира допълнително за едно добро представяне пред родна публика. През 2007 Тозланд е печелил и двете състезания на Донингтън парк в Световния шампионат по супербайк.