Първоаприлски шеги от Apple, Google, Samsung и HTC

3
Добави коментар
wweb
wweb

Като световен ден на шегата, днешният първи април не можеше да не мине без няколко технологични новини, които разтърсиха света.. и в крайна сметка се оказаха не дотам правдоподобни. В забавните първоаприлски шега бяха замесени имената на компании като Apple, Samsung и Google.

Samsung и HTC..

..„представиха“ сходни продуктови линии – умни ръкавици с ироничното послание: „Говори ми на ръката“.

 

Samsung Fingers са най-фините и удобни за носене ръкавици, тежащи едва 1 грам. По разположението на дланта си са оборудвани с гъвкав Super Emo-LED дисплей (за по-чувствителни потребители), 16MP камера и функции като Finger Painter. Ръкавиците са въоръжени с редица сензори и най-скоростните безжични мрежи. А зареждането им се осъществява абсолютно соларно – при вдигане на ръката високо към слънцето.

 

 

 

 

HTC Gluuv също са умни ръкавици, чиято концепция обаче е взаимствана от научнофантастичните филми. Те обединяват интегриран сензорен екран, камера за селфита с нелепо висока резолюция и жестов контрол върху мобилни устройства на HTC.

 

 

Шегите на Google..

..бяха многобройни. Несъмнено една от най-веселите новини за деня бе Google Maps Pokémon Challenge – сблъсък между картографския софтуер на интернет гиганта и най-големия анмационен франчайз.

 

Просто стартирайте приложението Google Maps от своя iPhone (или Android устройство), тупнете върху полето “Search” и натиснете „Press Start“. На картата ще може да уловите любимите си Pokémon създания.

 

 

Друг забавен анонс от Google се оказа Coffee-to-the-home (кафе в дома), което е пародия на свръхскоростната мрежа Fiber. Адаптерът на Fiber е допълнен с кранче, от което изтича кафе.

 

 

Apple придоби iFixit

Продуктите на Apple имат репутацията на най-трудните за поправка устройства. Защо тогава Apple би купил iFixit – компанията, специализирана в ръководства за ръчно сглобяване, разглобяване и поправяне на техника.

 

 

Неновината за придобивката на iFixit се появи директно на сайта им, със следното прессъбщение:

 

„Посетете някой локален Apple Store и армия от добре въоръжени с инструменти млади хора с удоволствие ще вземат парите ви и ще ви поздравят за отличния вкус.“

 

Още много компании отбрлязаха Денят на шегата по свой начин. А вие?