Яни включи България в световното си турне

2
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Легендарният гръцки музикант, едно от водещите имена в ню-ейдж музиката, изнася концерт в зала 1 на НДК на 2 юни

Яни (Yanni.com) пристига в София по покана на „Болкан ентъртейнмънт“ в рамките на турнето си World Without Borders / „Свят без граници“, което отведе него и оркестъра му към Азия, Близкия изток, Южна и Северна Америка, а сега – и в Европа.

Билетите за концерта се предлагат в мрежата на „Ивентим“, като най-ниската цена е 50 лв., а за меломани и ценители на добрия звук има ограничен брой ВИП билети на цена 130 лв.

Яни застава за първи път пред българска публика на 2 юни, за да представи най-доброто от творчеството си през последните 30 години. Ще чуем както композиции от неговия нов проект Inspirato, в който участват оперни звезди като Пласидо Доминго, Рене Флеминг и Катрин Дженкинс, така и хитове от цялата му досегашна дискография, от 1984-та насам.

Яни има над 40 платинени и златни албума, а продажбите му в световен мащаб надхвърлят 25-милионен тираж.

Негова запазена марка са зрелищните шоуспектакли, които музикантът обича да изнася на едни от най-прекрасните и вълнуващи места в света.

Концертите му в Акропола в Гърция, Тадж Махал в Индия, Забранения град в Китай, „Роял Албърт хол“ в Англия и Ел Моро в Пуерто Рико му спечелват световна слава и почитатели във всяко кътче на земното кълбо.

Всъщност това са едни от най-излъчваните и предавани на живо музикални събития изобщо, гледани от милиони хора от всякакви раси и националности, а записът от концерта на Яни в Акропола (1994) е второто най-продавано видео за всички времена след Thriller на Майкъл Джексън.

Поради ограничения брой места в зала 1 на НДК и високия интерес към концерта организаторите на гастрола Balkan Entertainment Company, на които дължим и идването на Пласидо Доминго за 14 февруари, приканват към навременно закупуване на билети. Търсете ги в мрежата на „Ивентим“, включително във веригите магазини „Германос“, „Пикадили“ и „Техномаркет“.