Как да обзаведем детската стая

13
Добави коментар

През зимният сезон основна част от времето си детето прекарва в детската стая. Затова тя трябва да бъде приятна и уютна. Ето и няколко съвета за обзавеждането на детската стая:

Фокусирайте се върху функционалността

Съществен фактор, който не бива да се пренебрегва при обзавеждането, е необходимостта от често почистване на стаята. Подът трябва да е изработен от подходящ материал. Винилови настилки в най-различни цветове и шарки са подходящи за подобно обзавеждане. Килимът ще се вписва идеално в характера на уютни места като кът с книги или играчки. Друг вариант за подова настилка представляват не скъпите съединяващи се каучукови плочки, които можете да намерите в разнообразни ярки цветове с изрисувани числа, букви и картинки. Проявете въображение и изрисувайте стените на детската стая. Можете да изполвате любими герои на детето Ви или някакви фантастични сюжети. Ако детето Ви е по-голямо, можете да го включите в изрисуването, като предварително направите шаблон, който да ползвате.

Мебелите в детската стая Мебелите в детската стая трябва да бъдат подвижни и лесно приспособими, а материалът от който са направени да е здрав устойчив на физическите действия на децата. Ръчно боядисаните, изкуствено състарените мебели са чудесен избор. Обичайните износвания на материала или дупките в тапицериите, причинени от детската енергична игра, добавят допълнителна топлина и чар на мебелите. Обзавеждането на детската стая трябва да позволява да се съхраняват играчките на детето Ви и да се осигурява достатъчно пространство, където то може да играе и да се занимава. Много полезно би било за учениците, ако бюрата им имат отделно шкафче или етажерка за боите, четките, комплектите по труд и техника и други подобни принадлежности. Безопасност За да не представляват опаност за детето Ви високите етажерки и шкафове, ги подсигурете, като ги захванете със здрави болтове към стената. Дръжте любимите игри и играчки на лесно достъпно за детето място, за да не се излага на риск, когато ги взема да си играе с тях. По възможност нека шкафовете нямат вратички, за да се предотврати опасността от прещипване.