Бойко Кръстанов с още по-голяма роля в „Под прикритие“

3
Добави коментар
biserkostadinov
biserkostadinov

Феновете с полярни отзиви за финала на четвъртия сезон и анонса за следващ

Внимание! Не четете по-надолу, ако не сте гледали финалния епизод на сериала и не искате да научавате подробности за сюжета!

Тъкмо бяхме започнали да се чудим защо Бойко Кръстанов е похабен в незначителна поддържаща роля и в последните секунди актьорът от „Стъклен дом“ бе разкрит като новата звезда на „Под прикритие“.

„Ерол Метин работи за нас. Той е ченге под прикритие“, казва комисар Попов (Владимир Пенев) на доскоро внедрения в престъпните структури Мартин (Ивайло Захариев), като му прехвърля задачата да държи връзка със своя турски колега.

Тепърва ще научаваме повече подробности от биографията на новия герой, който официално се води дясна ръка на мафиота от южната ни съседка Фарук (Мехмет Юлай), но говори еднакво добре и български.

Снощният епизод 12 обаче прозвуча повече като епилог на същинския финал преди седмица, който приключи с убийството на досегашният злодей номер 1 Джаро (Михаил Билалов).

Очакванията за още трупове не се оправдаха напълно – загина само героят на Явор Бахаров, но не преди актьорът да се появи в няколко статични сцени с батко си Захари Бахаров, който остава в сериала.

Фотогалерия: Братя по оръжие

Мненията във „Фейсбук“ страницата на сериала снощи бяха полярни – от „най-добрия български сериал за всички времена“ до сравнения с „Дързост и красота“ и призиви да се сложи край на зрителските мъки.

„Целият сезон беше една голяма боза… Нека всичко приключи дотук!“, категорични са някои фенове, а други се възмущават, че е пропусната възможността за силен финал, като за последно:  „Превърнахте
един добър сериал в сапунка… Слаба работа.“

Виж още: Първоаприлската ни шега с „Под прикритие“

Краят на четвъртия сезон носи и добри, и лоши новини за почитателите на сериала:

– Сезон 5 ще има, макар че немалко зрители, които останаха недоволни от слабостите на четвъртия, очакваха по-радикална развръзка и окончателен финал.

– Турската сюжетна линия, която дразни противниците на сериалите от южната ни съседка, се запазва.

Фарук и екранният му син (Явор Бахаров) във финала на сезон 4

– Куката (Мариан Вълев) излиза от играта и влиза в затвора за убийството на Бардем. Попов – вероятно също, предвид самопризнанието му в съда, че убийството на Джаро е станало не в състояние на неизбежна самоотбрана, а предумишлено.

– Сочен от мнозина за най-слабото звено в актьорския състав, Ивайло Захариев остава на екран.

Виж още: Интервюто ни с Ивайло Захариев

– Силните женски образи продължават да са слабо място на сериала, след като Джаро ликвидира персонажите на Ирена Милянкова, Койна Русева, Теодора Духовникова, Цветана Манева и Снежана Макавеева.

Засега живи остават героинята на Миленита – Ади, Ния Туджарова (Йоанна Темелкова), изкушена да посегне отново към твърдата дрога, и наградената с „Икар 2014“ Лилия Маравиля, която може да се завърне като съпругата на Попов и да съперничи на Бойка Велкова, присъединила се този сезон в ролята на съдийка и негова настояща любовница.

– Създателите на сериала не са си взели поука от неприятностите със СЕМ и включиха във финала сцена, която може да служи като наръчник за наркомани. Предупреждението, че епизодът не се препоръчва за лица под 16 години, вероятно се отнасяше главно за тези кадри. 

Виж още: Захари Бахаров с три награди „Златна бленда“, „Под прикритие“ отново №1

– Героят на Бойко Кръстанов вече даде заявка за положителен имидж, като си поиска чаша прясно изцеден сок, докато топполицаи и престъпни босове се наливаха с уиски. Остава да видим дали един от най-перспективните млади актьори у нас (по определението на режисьора Виктор Божинов) ще има ефекта на мултивитаминен фреш върху сериала.