Къща на 800 години с модерен интериор

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

07.04.2014 г.

Построена преди 800 години, тази старинна къща във Франция се е развивала в продължение на времето, придобивайки все по-странен и необичаен вид до момента, в който с нея не се заема архитекта Ернесто Сантала. Сантала върнал къщата към автентичния й вид, като успял да реставрира доста от старинните й елементи. В момента къщата представлява луксозен ваканционен имот, съчетаващ старинната архитектура с модерното обзавеждане.

Дворът, някога приличал повече на бунище, сега е превърнат в уединено райско кътче с басейн, шезлонги, масичка и чадър.

Облицованата с варовик тераса съчетава традиционни материали с модерен дизайн.

Малкият двор свързва улицата с главния вход на къщата. Архитектът е запазил оригиналните капаци на прозорците.

Кухнята е била реновирана през 1960 година, в стил, който коренно се различава от провансалския и изобщо не пасва на къщата. Сантала решил да премахне всичко и да започне на чисто. Новата кухня има минималистичен интериор с модерни мебели и семпъл дизайн.

Гледката към града, лозята и планините била една от основните причини, новите собственици да закупят имота. Бараката за инструменти обаче заемала голяма част от пространството.

След реконструкцията масивните стени са заменени с плъзгащи се стъклени врати. Бараката е премахната, а кухнята и терасата са разширени. Изчистените линии на интериора в кухнята контрастират на архитектурата на къщата и отразяват стила на настоящето.

Тази стая с масивна каменна камина, преди е служела като трапезария.

Сега камината има доста по-модерен вид, а помещението е превърнато в елегантна дневна. Таванът е бил построен наново, което е позволило поставянето на вградени осветителни тела, за разлика от останалите стаи.

Всички елементи, които не пасвали на стила на къщата били премахнати, включително и висящите осветителни тела, които били заменени със семпли стенни лампи, осигуряващи много светлина, без да се натрапват.

На приземното ниво подовете са покрити с традиционни плочки от теракота. Таваните са подсилени с допълнителни греди, които освен че могат да понесат по-голямо натоварване, имат и декоративна функция. Сантала наел местни майстори, които да шпакловат стените така, както се е правело в района от векове. Подовото отопление поддържа плочките приятно топли.

Осветлението в спалнята осигурява много светлина без да нарушава оригиналната конструкция на помещението.

В тази стая е трябвало да се поставят няколко допълнителни поддържащи греди, за да се подсили старата конструкция. Старите греди в спалнята за гости били боядисани и запечатани, за да подчертаят старинната красота на помещението. Неутралните материали и земните тонове се съчетават добре с модерните мебели, които Сантала избрал.

Предишният собственик издигнал импровизирани стени в едно от пристроените помещения, разделяйки го на малки стаи без прозорци.

Сега всички допълнителни стени са премахнати и помещението е възвърнало първоначалния си облик. Това всъщност е единствената стая с телевизор в цялата къща.

В една от стаите в пристройката е имало мецанин, както и малък кухненски бокс.

Сега тази зона е превърната в музикална стая. Мецанинът е укрепен и допълнен с метален парапет.