Почивка на Закинтос /Каламаки/ – чартърен полет от София на 01.05.14

1
Добави коментар
ili_25
ili_25

Почивки в Гърция

Почивка на Закинтос /Каламаки/ – чартърен полет от София на 01.05.14

ден първи
Програмата започва със среща на летище София с представител на Вашия туроператор и изпращане на групата с полет от София до Закинтос. Посрещане от фирмата-партньор на о. Закинтос. Трансфер и настаняване в определения по програма хотел . Следва информационна среща за заявяване на опционални мероприятия и екскурзии, към които можете да се присъедините на място (заплащат се от България).
Вечеря и нощувка.
ден втори
След закуска можете да посветите деня за мероприятия по ваша идея или да се присъедините към допълнителната полудневна екскурзия „В търсене на костенурки Карета”. С лодка ще се придвижите към острова на костенурките и ще се впуснете в оживено търсене на защитените костенурки.
Нощувка.
ден трети
След закуска ще имате възможност да огледате острова от съвсем друга гледна точка. Круиз около острова ще Ви отведе до най-интересните и красиви заливи, които някога сте виждали. Ще направите пълна обиколка, като следвате крайбрежната ивици на Закинтос и спирате на за да направите снимки и да поплувате и в кристалните води.
Връщане в хотела около 18-19ч.
Вечеря. Нощувка.
ден четвърти
След закуска можете да се включите в организирана целодневна екскурзия „Обиколка на острова”. Интересна екскурзия, която ще Ви даде възможност да опознаете очарователните кътчета на острова. Първо ще посетите най-голямата винарна, в която ще Ви покажат старата и новата школа за производство на вино и ще можете да дегустирате вино и да си купите за спомен. След това ще се отправите към пристанището Porto Vromi, където ще се прехвърлите на лодки и ще разгледате известните „Сини Скали“ /заплаща се билет за лодките 8 евро/.
Продължавайки нататък през планинските селца, ще стигнете до тераса с спираща дъха гледка на корабокрущение – запазена марка на Закинтос. По-късно ще отидете до малкото селище Anafonitria, където ще посетите манастира Св.Дионисий-закрилник на острова. Вблизост ще направите стоп за обяд в таверна/обяда не е включен в цената/. Следваща спирка е традиционно селище, за да опитате от местното производство на жителите и да купите зехтин и мед за спомен.
Завръщане в хотела. Нощувка.
ден пети
Закуска. Предстои освобождаване на хотела, свободно време и подготовка за организиран трансфер до летището в Закинтос за полет до София. Завръщане в България.
Забележка: Възможни са промени в програмата и последователността на провеждане на допълнителните мероприятия по дни.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет за чартърен полет София – Закинтос – София.
Посрещане на летище Закинтос от представител на фирмата-партньор.
Трансфер: летище-хотел-летище.
Настаняване за 4 нощувки според избраната от Вас система.
Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Летищни такси – 90 Евро на човек/дете към 04.02.2014.
Горивна такса – поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Информация за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дена преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят горивнато такса до 7 дни преди пътуването /за записвания по-малко от 21 дена преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ
Летищни такси – 90 Евро на човек/дете към 04.02.2014.
Екскурзии по желание срещу допълнително заплащане:
В търсене на костенурки Карета
Продължителност: от 10ч до 13ч.
Кратък преход с моторна лодка в Йонийско море, за да изследвате фауната и богатство на животинското царство. По време на екскурзията можете да се насладите на морския живот от горната открита част ина лодката. Тура ще ви даде незабравими спомени и впечатления от плуващите наоколо костенурки.
Незабравяйте да си вземете камерата и фотоапарата!
Една спирка по време на потапянето е предвидена за плуване!
Цена: 26 евро на възрастен, 13 евро за деца от 4-11.99 год. и безплатно за деца от 0-3.99год.
Екскурзията се осъществява на Български език при минимум 25 участника!
Гръцка Вечер
Продължителност: от 19ч до 24ч.
Насладете се на традиционна вечеря с фолклорни танци, сред приятната атмосфера на гръцка таверна.
Цена: 35 евро на възрастен, 18 евро за деца от 4-11.99 год. и безплатно за деца от 0-3.99год.
Екскурзията се осъществява при минимум 25 участника!
Круиз около острова
Продължителност: от 9ч до 17ч.
Най-добрия начин да опознаете острова е да посетите екскурзията „Круиз около острова“. Целодневния тур протича с голяма лодка, която плава около бреговете на Закинтос. Ще имате възможност да разгледате острова от друга гледка точка и поплувате няколко пъти в кристалните води: около известните Сини Скали, около Shipwreck Bay/eдин от най-известните плажове в гърция, познат още като Navagio Beach/, близо до Keri и Gerakas Beach.
Моля, имайте предвид, че при лошо време част от спирките около острова могат да отпаднат от тура!!!
Цена: 32 евро на възрастен, 16 евро за деца от 4-11.99 год. и безплатно за деца от 0-3.99год.
Екскурзията се осъществява на Български език!
Обиколка на острова с автобус
Продължителност: от 09ч до 16ч.
Интересна екскурзия, която ще Ви даде възможност да опознаете очарователните кътчета на острова. Първо ще посетите най-голямата винарна, в която ще Ви покажат старата и новата школа за производство на вино и ще можете да десутирате вино и да си купите за спомен. След това ще се отправите към пристанището Porto Vromi, където ще се прехвърлите на лодки и ще разгледате известните „Сини Скали“. Продължавайки нататък през планинските селца, ще стигнете до тераса с спираща дъха гледка на корабокрущение – запазена марка на Закинтос. По-късно ще отидете до малкото селище Anafonitria, където ще посетите манастира Св.Дионисий-закрилник на острова. Вблизост ще направите стоп за обяд в таверна/обяда не е включен в цената/. Следваща спирка е традиционно селище, за да опитате от местното производство на жителите и да купите зехтин и мед за спомен.
Цена: 30 евро на възрастен, 15 евро за деца от 4-11.99 год. и безплатно за деца от 0-3.99год.
Цената не включва: билет за лодката 8 евро – плаща се на място
Екскурзията се осъществява на Български език при минимум 25 участника!
град Закинтос през нощта
Вечерна обиколка на столицата на острова – град Закинтос. Градът е възстанове нслед земетресението от 1953година, като е запазен стария Венециански стил. Разходката ще започне с разглеждане на църквата „Св. Дионисий“, който е патрон и закрилник на острова. След това ще продължите към площад Соломон и площад Маркос, където се намират музеи и националната статуя на „Поета“ и ще приключите с разходка по улица „Alexandro Roma“ – най-оживената улуца в града, пълна с магазини, таверни и барове.
Накрая ще ви заведат до известната местност Бокали – най-високата точка около град Закинтос, за да се насладите на невероятната гледка към залива и града.
Цена: 18 евро на възрастен, 9 евро за деца от 4-11.99 год. и безплатно за деца от 0-3.99год.
Екскурзията се осъществява на Български език при минимум 25 участника!
Разпределението на екскурзиите по дни подлежи на препотвърждение!
Допълнителните екскурзии се заявяват от България!
Краен срок за заявяване на ексурзии 17.04.14.

Подобни оферти

8 дни
дати: 23.05.2015 г., 30.05.2015 г.

цена от: 217 €

6 дни
дати: 01.05.2015 г.

цена от: 248 €

8 дни
дати: 23.05.2015 г., 19.09.2015 г.

цена от: 399 €

6 дни
дати: 01.05.2015 г., 19.09.2015 г.

цена от: 480 лв.

9 дни
дати: 30.05.2015 г., 06.06.2015 г.

цена от: 580 лв.