Места в България, които трябва да посетите през пролетта

14
Добави коментар
sedrik
sedrik

Пролетта е сезонът на пробуждането. Сега е моментът да се полюбуваме на природата, която е около нас и която през този сезон има специфична, уникална красота. Ако искате да избягате за малко от ежедневието си и се чудите за къде да стегнете багажа, вижте следващите предложения. Препоръчваме ви 5 български природни кътчета с атмосфера.

Селектирахме мини списък с туристически местенца, където може да отдъхнете и да се порадвате на панорамни гледки. Извън всички познати ни дестинации, ето няколко по-различни предложения:

Беглик

Там ще откриете атмосфера, която е специфична- мистична, магична, някак си по-различна. Посещението на това мястото е мистично преживяване.  Може да посетите Тракийско светилище Бегликташ , да се полюбувате на панорамната гледка, която разкрива перфектната хармония между вода и гора.

Дряновски манастир

Това местенце, сякаш е скрито от света. То сякаш е запазило своята девствена природа и ни предлага атмосфера, в която със сигурност ще забравим забързания си график. Манастирът е разположен на уникално място. То се намира в прегръдката на красива гора, която привлича погледа отдалече. Самата местност предлага страхотни туристически маршрути и забележителности. С две думи, силно препоръчваме да посетите района!

Лещен и Ковачевица

О, да! Ако искате да се потопите в простотата на селския бит, обичаи, архитектура- това е мястото! Районът предлага невероятни панорамни гледки, които именно през пролетта разкриват своята пълна красота, защото мястото е райско природно кътче.

Трявна

Много вероятно е да си тръгнете от там с планове кога ще се върнете отново. Това е едно от местата, които сякаш притежават притегателна сила, които карат туристите да се завръщат всеки път и всеки път да преоткриват наново красотата и спокойствието. Това е другата реалност, от която ще ви се прииска да не излезете.