Домашна маска за бърз растеж на косата

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Ние, жените, обичаме да сме красиви от главата до петите. Ежедневно ползваме каква ли не козметика, за да поддържаме външния си вид. Като започнем от косата и стигнем до стъпалата.

Каквото и да използваме обаче, едни от най-хубавите маски и кремове получаваме директно от природата.

Именно на това ще обърнем внимание днес и ще се спрем на косата. Всяка от нас иска да има дълга, здрава и красива грива, която с гордост да развява, когато вятърът се заиграе с нея.

Един от най-подходящите продукти за коса от природата е яйцето. То съдържа в себе си много протеини, които са основна част от клетките на всеки организъм.

Мъжете, които тренират и се опитват да натрупат килограми и мускулна маса, изяждат по десетина яйца на ден, но не се притеснявайте, на вас няма да ви се наложи.

Маската, която ще ви предложим днес, ще помогне на косата ви да порасне по-бързо и да запази здравия си и блестящ вид. Ще я подхрани и сгъсти, а вие ще останете наистина доволни.

Продуктите които ще са ви нужни са:

1 жълтък

1 с.л. зехтин

Ако косата ви е по-дълга, удвоете количествата.

За да забъркате сместа, ще ви е нужна купичка. Разбъркайте съставките добре и ги покрийте с фолио, докато започнете с нанасянето. Преди да преминете към терапията, ще трябва да измиете косата си с щадящ шампоан и да попиете водата с кърпа.

Върху влажната коса започнете да нанасяте маската, като наблягате на корените и краищата. След като приключите, завийте косата си с кърпа и изчакайте 30 минути преди да измиете.

За да получите по-осезаем ефект, повторете маската няколко пъти – поне два пъти в месеца. След като видите резултатите, ще осъзнаете, че си е заслужавало да отделяте време, за да поглезите косата си.

За още полезни съвети, свързани с косата и цялостната красота, станете част от Jenite.bg във Facebook!