Мистериозни убийства в Славянск

13
Добави коментар
tedy79
tedy79

В украйнския град Славянск, който през последните дни е в топновините на световните медии, по време на антитерористичните операции са били ликвидирани трима проруски настроени активисти, като двама от тях са били руснаци. Това предава Обозреватель, цитирайки съобщение на Руслан Андрийко, който е сред привържениците на властта в Киев. Местният сайт slavgorod.com.ua обаче съобщава, че досега няма достоверна информация кои са загиналите и публикува репортаж с видео от мястото на кървавия инцидент.„В Славянск бяха убити трима терористи. Двама от тях са граждани на Русия. Източници от вътрешното министерство съобщават, че има още няколко убити и ранени”, написа Андрийко в профила си във „Фейсбук”.

Кои са разстреляните в сиво рено на ул. „Шевченко“ до магазин „20“ никой засега не знае съобщава местният сайт slavgorod.com.ua. Очевидци са чули десетина изстрела.

По време на стрелбата са загинала двама души, които са или в автомобила. В травматологията на местната болница е откаран 21-годишен младеж, който е пронизан от автоматичен откос. Според медиците състоянието му е тежко. Повредени са трахеята и хранопровода му. Куршум е пронизал шията му, едната му ръка е парализирана.

По думите на чуждестранни журналисти, които са били на мястото на инцидента, в колата е открита банкова карта на името на Андрей Мещеряков. На задната седалка имабо синя барета и бадж с надпис: пропуск №3 Донецка областна администрация.
В колата е нямало трупове.

Веднага след инцидента редица украински медии обявиха, че в колата е загинал руският журналист Андрей Мещеряков, който работи за телевизионния канал „Россия-1“.

Часове по-късно Мещеряков написа в профила си във Фейсбук, че е жив и здрав, предава РИА Новости. „Седя си вкъщи, а се оказва, че са ме гръмнали в Славянск“, обяснява Мещеряков. Той поясни, още че неговите документи са били иззети от украинските гранични служители в средата на март.

Това породи версии, че мистериозното нападение може да операция на украинските тайни служби, още повече след тръгналите твърдения, че разстреляните вътре хора са били проруски активисти.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ РАЗМИРНА УКРАЙНА