Знаете ли кое е най-любимото число в целия свят?

2
Добави коментар
kalinka_petrova
kalinka_petrova

Числото, което е събрало най-големи почитания от хората по цял свят и затова се е превърнало в най-любимото число, е седмицата

Знаете ли кое е най-любимото число в целия свят? А вие към кое от числата приемате като щастливи? Ще се опитаме да ви дадем тълкувания на числата и тяхното значение в нашия живот, разкри profit.bg.

Всяко число е символ на нещо прекрасно 

Всеки ден животът ни сблъсква с цифри и числа.

Те присъстват в нашето ежедневие от момента, в който отворим очи и се взрем в стрелките на часовника, преминават през пазаруване, плащане на сметки, работа, ползване на градски транспорт и пътуване, за да се стигне отново до момента, в който се прибираме вечер вкъщи и отново започваме да приготвяме вечерята и готвим определени минути или сядаме пред телевизора в точно определен час, за да гледаме любимото си предаване.

Но не всички числа за нас с еднаква тежест. Към част от тях ние изпитваме някакви по-силни емоции, приемаме, че, когато ги срещнем в ежедневието си ще ни върви повече, отколкото ако попаднем на други. Трети пък свързваме с рождените дати на любимите ни същества или важни дати от събития, които са предначертали съдбата ни.

Оказва се, че в световен мащаб най-любимото число е седмицата. В проведено онлайн проучване се оказва, че повече от 45 000 души са предпочели него като късметлийско, пред останалите. Втората позиция е за числото 3, а третото място е за осмицата.

Защо това е така? Още в исторически план, от Древен Китай се смята, че седмицата носи късмет. На китайски език нейното име означава в превод живот и здраве. Освен това, седморката символизира още човешката топлота в отношенията с околните и в семейството и показва истинска сплотеност.

Смята се още, че 7 е символ на центъра на Вселената, тя представя връзката с Господ. Шестицата символизира човечеството, а тройката разкрива необхватния небосвод. Четворката пък изразява връзката на човек и земя. Единицата е началото – тя символизира новите начинания, новите контакти и отношения с хората.

Двойката е израз на размишленията и преосмисляне на постигнатото до момента. Петицата изразява късмета, успехите в работата и финансовите операции. Осмицата представя връзката между духовния и материалния свят, а девятката изразява ролята на съдбата и щастливите мигове.

сподели бутон