Land Rover Defender 90 с 6.2-литров LS3 мотор (видео)

13
Добави коментар
conev
conev

Американската тунинг компания Icon представи своята специална програма за Land Rover Defender 90. В случая е използван представител на модела от 1995 година, който е тотално преоборудван в техническо отношение и се прави изцяло ръчно.

Тунингованият Land Rover Defender 90 вместо с конвенционалния дизелов двигател е с 6,2-литров V8 LS3 на General Motors, допълнително модифициран от Icon с усилени бутала, нов ауспух, променена система за входящия въздух и ново мощно охлаждане. Моторът е още с алуминиеви клапани и модифицирани повдигачи на клапаните от кована стомана. Машината е куплирана с 4-степенен автоматик и трансферна кутия Atlas II.

Icon Land Rover Defender 90 е със 17-инчови джанти с гуми BF Goodrich A/T 285/70/R17 и разполага с нова спирачна система. Предните дискове са 6-бутални с размер 355×32 мма,а задните са 4-бутални 328×28 мм. Освен това разполага с една камара рейсинг атрибути като разпънки, спортни алуминиеви педали и т.н.

Сред останалите промени по модифицирания Land Rover Defender 90 са LED светлини, волан Hellcat и ръчно изработени панели в купето. Както и останалите модели на Icon и този се изработва ръчно в Калифорния и се предлага в ограничена серия.

Related